In november 2020 organiseert Habitat Nederland voor de 1e keer Expeditie Habitat – een bijzonder en sportief avontuur waarbij je een meerdaagse hike maakt langs de rand van de Himalaya en meebouwt aan een veilig huis.

Tijdens Expeditie Habitat dompel je je onder in het dagelijks leven van de locals, je overnacht in tenten, in een klooster en bij een gastgezin. Je komt op plekken waar je als gewone toerist niet komt. En het mooiste: je ziet niet alleen met eigen ogen de impact van je sponsorgeld, maar je bouwt er letterlijk zelf aan mee! Zij aan zij met lokale bouwvakkers en de toekomstige huiseigenaren bouw je een aardbevingsbestendig huis en maak je écht een blijvend verschil in het leven van 40 gezinnen.

Er kunnen maximaal 25 sportieve, enthousiaste en gedreven deelnemers mee op Expeditie Habitat – Nepal 2020. De eerste en zeker niet de minste deelnemer is al bekend: Carlos, de winnaar van Expeditie Robinson in 2017. Hij bouwde in april 2019 met Habitat mee in Malawi en kan niet wachten tot hij deze extra uitdaging in Nepal met Habitat kan aangaan.

“Mensen slapen onder daken die lek zijn. Bij regen moeten ze in een hoekje schuilen. Je kunt het je bijna niet voorstellen. Het is in Nederland zo vanzelfsprekend dat wij een goed huis hebben, terwijl dat eigenlijk niet zo is.”

Wie, wat, waar, wanneer en waarom

  • voor sportieve enthousiastelingen die niet bang zijn voor vieze handen en de wereld graag een beetje mooier maken
  • een expeditie met 3 dagen bouwen en 3 dagen hiken
  • aan de voet van de Himalaya in Nepal (we lopen een deel van de Kathmandu Valley Trek)
  • zondag 1 tm zondag 8 november 2020
  • reiskosten: € 1.050 (inclusief overnachtingen, maaltijden, trektocht, begeleiding door een Nederlandse reisbegeleider en lokale gidsen en € 125 inschrijfgeld – exclusief retourvlucht naar Nepal)
  • minimale sponsorbijdrage: € 3.000
  • samen helpen we 40 gezinnen aan een beter bestaan met een veilig huis als basis!

Een flinke uitdaging dus! Maar uiteraard helpen wij jou bij het werven van sponsors en het voorbereiden op de hike.
Ga jij de uitdaging aan? De inschrijving voor Expeditie Habitat – Nepal 2020 gaat op 16 oktober 2019 open. Wil je verzekerd zijn van een plaatsje of liever eerst meer weten? Meld je hieronder aan voor onze maillijst, dan ben je als eerste op de hoogte van het laatste nieuws!

Op 16 oktober is de eerste informatieavond over Expeditie Habitat, in Amsterdam. Zet deze datum vast in je agenda en meld je vast aan via onderstaande button!

Disclaimer

  • Vanaf 16 oktober 2019 kun je je gaan inschrijven.
  • Tot 1 april 2020 behoudt Habitat zich het recht voor om de expeditie te annuleren bij te weinig aanmeldingen.

“Een veilig huis maakt dromen mogelijk”

Vader Bir wordt overvallen door emoties als hij naar zijn vredig slapende kinderen kijkt. Eindelijk kunnen ze rustig slapen in een veilig huis, dat hen beschermt tegen ongedierte en storm en regen. “Ze zijn hier niet alleen gezond en blij, maar ze kunnen nu ook veel beter dromen. Mijn hart stroomt over van geluk, want ik weet dat ze dromen over hun toekomst. En dankzij deze veilige basis kunnen die dromen nu werkelijkheid worden!”
Lees meer over het project in Nepal dat we steunen met Expeditie Habitat >> 

×