het Habitat Mountainbiketeam

mountainbiketeam steunt Habitat for Humanity

Sinds februari 2015 heeft Habitat een eigen mountainbiketeam dat zich, uiteraard naast het drukbezette wedstrijdprogramma, inzet om aandacht te vragen voor Habitat for Humanity. Het Habitat Mountainbiketeam is een kleine topsportorganisatie die zich volledig richt op de off-road discipline van het wielrennen. Het team is het hele jaar prominent aanwezig in vooraanstaande mountainbikewedstrijden in binnen- en buitenland.

Mountainbiketeam 2019
Het Habitat Mountainbiketeam van 2019 is op 12 maart gepresenteerd aan de sponsoren, pers en relaties. Het team is in de afgelopen jaren flink gegroeid. Zowel in omvang als de kwaliteit. Het team heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt, met als hoogtepunt de deelname aan de olympische spelen in Rio de Janeiro en het opleiden van meerdere internationale kampioenen. De kracht van het Habitat Mountainbiketeam ligt bij het opleiden van talenten, die zich onder goede begeleiding kunnen opwerken naar de top van het internationale mountainbikepodium. We hebben besloten om meer nadruk te leggen op deze kernkwaliteit.

Zodoende hebben we een volledig nieuwe ploeg van jonge renners met een ‘highpotential’ profiel gescout waar we de komende periode mee gaan werken. Het team 2019 bestaat uit de renners Dirkje Cox, Iris van der Pol, Niels van Uum, Martijn Bakker en Max van Hoorne.
Lees verder onder de foto’s…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Samen groeien is een van onze belangrijkste speerpunten
De prestaties en progressie van de renners komt op een steeds hoger niveau te liggen. Het succes wordt bereikt door ons begeleidingsteam, dat zich continue blijft ontwikkelen. Dit jaar is dat uitgebreid met teamcaptain Rene Zandstra en trainer Stefan Poutsma. Daarnaast maken ook al onze sponsoren deze ontwikkeling mogelijk. Met alle partijen gaan we voor een lange termijn relatie, omdat we op die manier meer voor elkaar kunnen betekenen.

Het team wordt aangestuurd door het vijfkoppige ploeg van enthousiaste en ondernemende mountainbikers. Bestuurslid Maarten Kemperman, die tijdens de teampresentatie op het podium stond, geeft aan: “We doen het samen, we hebben een krachtig nieuw bestuur waarin we de commerciële, sportieve en ontwikkelingen doelstellingen van het team kunnen borgen en verbeteren.”

Sponsors voor het goede doel
Het Habitat Mountainbiketeam wordt financieel ondersteund door vele sponsors die daarmee niet alleen het team, maar ook Habitat for Humanity steunen. De kleding en materialen zijn in de Habitat huisstijl en dragen zo bij om meer naamsbekendheid voor Habitat te genereren. Hiermee heeft de ploeg een uniek verhaal te vertellen wat verder reikt dan individuele olympische ambities van de renners.

Habitat Directeur Jennifer Lemke: “Wij zijn heel erg blij met deze bijzondere samenwerking. Doordat er op een positieve manier aandacht wordt besteed aan ons doel: de zichtbaarheid van onze bouwprojecten in ontwikkelingsgebieden vergroten. Het is geweldig om te zien dat alle sponsoren op hun manier meehelpen aan het succes van de ploeg.”

Op de hoogte blijven van de activiteiten van ons Mountainbiketeam?

Volg al het nieuws over de renners via de website van het Habitat Mountainbike Team, of op Twitter: @mtbteamHabitat

Koop de fietskleding van het Habitat Mountainbike Team en steun Habitat

Ben jij fietsliefhebber? Doe je aan wielrennen of aan mountainbiken?
De teamkleding van het Habitat Mountainbike Team is er nu ook voor iedereen die van fietsen houdt én Habitat een warm hart toedraagt. Een deel van de opbrengst van de teamkleding komt namelijk ten goede aan het werk van Habitat for Humanity.

Bestel de Habitat Mountainbike kleding hier

×