“Met trots kijken we terug op een week bouwen”

Bouwreizigers Marco en Erik bouwden een week lang samen met Habitat for Humanity Nederland en hun bedrijf Stiho op de Filippijnen.

Bouwreizigers aan het woord

“Met trots kijken we terug op een week bouwen in Daanbantayan voor de getroffenen van de tyfoon Yolanda (Hayan). Trots op wat we in deze korte tijd met een groep ervaren bouwreizigers hebben gepresteerd, maar ook trots op de wijze hoe we dit gedaan hebben. Verbindingen zijn ontstaan. Onderling in de groep, maar bovenal verbinding met het project en de mensen in het getroffen gebied. Met een rugzak vol met nieuwe ervaringen en herinneringen verlaten we morgen Cebu.”

Over het bedrijf

Stiho is met 16 vestigingen onderdeel van De Stiho Groep. Stiho is een groothandel in bouwmaterialen. Het bedrijf gaat al jaren mee op bouwreis. Ze vieren vaak hun jubileum jaren samen met Habitat tijdens een speciale bouwreis. Met bijvoorbeeld de formules Stiho, Baars & Bloemhoff, Bouwmaat en Giebels gingen 200 klanten, leveranciers en medewerkers in mei en juni 2016 op bouwreis naar Cambodja. Samen met lokale bouwvakkers en de nieuwe huiseigenaren staken zij de handen uit de mouwen. Ze bouwden actief mee aan een betere toekomst voor de bevolking op het platteland van Siem Reap.

Voormalig directeur

Pieter Pelt, voormalig directeur van De Stiho Groep, verzon ongeveer 10 jaar geleden het plan om het geld van de jubilea aan iets anders te besteden, namelijk bouwreizen met Habitat for Humanity Nederland. Pieter vertelt: ”Voor onze medemens bouwen wij graag mee aan een stevig fundament voor een betere toekomst.”

bouwreizigers Marco en Erik bouwen mee met Habitat
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

×