Buddy Vedder wordt ambassadeur van Habitat Nederland

26 juni 2020

Buddy Vedder wordt ambassadeur van Habitat Nederland en lanceert samen met Habitat een online escape game

Amsterdam, 26 juni 2020
Vandaag presenteert Habitat Nederland haar nieuwe ambassadeur Buddy Vedder en lanceert tegelijkertijd een online escape game: www.habitat.nl/onlineexpeditie. In een zomer waar de meeste Nederlanders in eigen land blijven, nodigen Habitatambassadeurs Buddy Vedder en Marlayne Sahupala iedereen uit op een virtuele reis rond de wereld. Habitats online expeditie is een leuke en uitdagende game waarin de spelers Habitatprojecten in verschillende landen bezoeken. Het spel is gebouwd door Creators United – een collectief van 18 escaperoom eigenaren – en is vanaf vandaag voor iedereen gratis te spelen.

Marlayne Sahupala en Buddy Vedder

Zangeres en SBS Hart van Nederland presentatrice Marlayne Sahupala is al sinds 2018 ambassadeur van Habitat Nederland. Afgelopen februari reisde zij voor Habitat naar Oeganda en zij nam Buddy Vedder mee. Multitalent Buddy Vedder is acteur, presentator en zanger én winnaar van ‘Wie is de Mol?’ 2020. Buddy stond met Marlayne in het theater met de tour ‘The Legends We’ve Lost’. Toen Marlayne hem vroeg mee te gaan naar Oeganda zei Buddy meteen volmondig “ja”!

Buddy Vedder: “Het werk van Habitat raakt mij enorm. Tijdens mijn reis door Oeganda heb ik van dichtbij kunnen zien, voelen en ervaren wat een verschil een veilig thuis kan maken. Wat het betekent voor een persoon, gezin, familie en soms zelfs voor het hele dorp.” Daarom zet Buddy zich vanaf vandaag in als ambassadeur voor Habitat Nederland. “Ik hoop met mijn bijdrage als ambassadeur een inkijk te geven in de problematiek die helaas in veel landen nog heerst, maar liever nog te laten zien wat wij als organisatie doen om gezinnen de kans te geven een betere toekomst op te bouwen.”

Een eerste stap daarin is deze online expeditie van Habitat. Als reisbegeleiders op deze virtuele reis vertellen Buddy en Marlayne de spelers meer over de landen die ze aandoen en laten hen al puzzelend kennismaken met de projecten van Habitat.

Een spel van Creators United

De online expeditie van Habitat is gebouwd door Creators United. Dit collectief van 18 escaperoom-eigenaren heeft sinds het uitbreken van de coronacrisis de krachten gebundeld en al een aantal prachtige games ontworpen. Met hun eigen online escapegame “de verloren herinnering” trokken ze de afgelopen weken tienduizenden bezoekers.Lees meer over Buddy en Habitat

Nieuwsbrief
Sluiten