Partners gezocht: denk mee over duurzame productie van bouwmaterialen 

28 januari 2021

Habitat is op zoek naar partners die met ons mee willen denken over de energietransitie in de value chain voor woningbouw

Habitat doet mee aan het “Access to modern energy” accelerator programma van de Dutch Coalition for Humanitarian Innovation. Hierbij werken we samen met andere partijen om toegang tot duurzame en schone energie te verbeteren voor mensen in noodhulpsituaties.

De bouwsector is een van de meest vervuilende sectoren. Duurzame bouwmaterialen zijn juist voor mensen in noodhulpsituaties onbereikbaar en duur. Neem bijvoorbeeld Ed en Gina uit de Filipijnen: zij wonen in een gebied dat regelmatig getroffen wordt door zware stormen. Ed en Gina herstellen de schade aan hun zelfgebouwde huis steeds zelf, maar gebruiken hiervoor niet-duurzame materialen van lage kwaliteit, simpelweg omdat deze het makkelijkst te verkrijgen zijn.

Om dit aan te pakken, wil Habitat lokale bedrijven ondersteunen bij het ontwikkelen en op grote schaal produceren van duurzame, hoogwaardige bouwmaterialen. Met deze call for action werden we tweede bij de “Best Humanitarian Challenge Award 2020”!
Bekijk onze call for action hier

We zoeken op dit moment partners om samen een pilotproject mee te ontwikkelen. Na de pilot gaan we op zoek naar meer partners waarmee we een groter project kunnen starten. De komende weken gaat Habitat op zoek naar partners die met ons mee willen denken over deze energietransitie in de value chain voor woningbouw.

Hebt u ervaring, ideeën of contacten die ons kunnen helpen deze uitdaging aan te pakken en onze strategie verder te ontwikkelen?
Neem dan contact op met Mette Pronk, via m.pronk@Habitat.nl.

Nieuwsbrief
Sluiten