Build back better partners energietransitie

9 november 2020

Habitat is op zoek naar partners die met ons mee willen denken over de energietransitie in de value chain voor woningbouw

De bouwsector is een van de meest vervuilende sectoren wat betreft de uitstoot van broeikasgassen. En toch richt men zich bij het de bouw van betaalbare woonruimte vooral op het energieverbruik NADAT het huis is gebouwd.

Op 11 november presenteert Habitat for Humanity van 15.00 – 16.30 uur CET op de Clean Energy Challenge Marketplace. Onze call for action; “Build Back Better: Creating Local Markets for Low-energy Materials”.

We doen dit samen met 12 andere humanitaire organisaties, die ieder hun specifieke uitdagingen presenteren om in ons werk positieve impact te realiseren ten aanzien van duurzame energie.

Habitat Nederland doet mee aan de Clean Energy Humanitarian Accelerator van de Dutch Coalition for Humanitarian Innovation omdat wij een internationale strategie willen ontwikkelen om deze urgente kwestie in een humanitaire context aan te pakken.

De komende weken gaat Habitat op zoek naar partners die met ons mee willen denken over deze energietransitie in de value chain voor woningbouw. Hebt u ervaring, ideeën of contacten die ons kunnen helpen deze uitdaging aan te pakken en onze strategie verder te ontwikkelen? Neem dan contact op met Mette Pronk, via m.pronk@habitat.nl.

De ‘Marketplace’ staat open voor scale-ups, investeerders, bedrijven, ontwikkelingsorganisaties en donoren die op zoek zijn om hun humanitaire uitdagingen aan te pakken en positieve impact te creëren.

https://source2gather.com/challenge/energy-challenge-3/

Nieuwsbrief
Sluiten