Carlos Platier bouwde mee met Habitat

Carlos Platier Luna: van Expeditie Robinson naar huizenbouwer

“Wat ik anders ben gaan zien, is dat ik nu dankbaar ben dat ik veilig leef, dat alles hier in Nederland zo goed geregeld is. En dat dat niet zo vanzelfsprekend is.”

Carlos Platier Luna was afgelopen april één van de vrijwilligers die met Habitat for Humanity in Malawi een nieuw en veilig (t)huis bouwden voor Mary en haar drie kinderen. Je zou denken dat hij al heel wat heeft meegemaakt door zijn deelname aan expeditie Robinson twee jaar geleden. Maar de ervaring die hij in Malawi opdeed was er een die hij nooit meer zal vergeten en waar hij graag over vertelt.

Carlos Platier Luna won het 18e seizoen van het bekende TV-programma Expeditie Robinson. Daarnaast is hij voormalig top judoka, docent lichamelijke opvoeding, personal trainer en TV-presentator. En nu dus ook bouwvakker in Malawi, een van de armste landen van Afrika.

Heftig verhaal

Carlos maakte de reis met Habitat for Humanity, een internationale non-profit organisatie die bouwt aan een wereld waarin iedereen een veilig (t)huis heeft. Samen met 18 andere Nederlandse vrijwilligers, waaronder ook travel influencer Chloë Sterk, met lokale bouwvakkers en de toekomstige bewoners, hielp Carlos een week lang met de bouw van het huis van weduwe Mary en haar gezin.

Dat het werk van Habitat nodig is, kan de voormalig Robinsonwinnaar goed uitleggen: “Mensen slapen onder daken die lek zijn. Bij regen moeten ze in een hoekje schuilen. Ik vond het wel heftig om dat verhaal van Mary en haar gezin te zien, hartstikke ziek, niks kunnen doen. Dat ze haar leven in de handen van iemand anders moet geven. Je kunt het je bijna niet voorstellen. Het is in Nederland zo vanzelfsprekend dat wij een goed huis hebben, terwijl dat eigenlijk niet zo is.”

Thuis

Carlos is inmiddels weer thuis, maar nog steeds een beetje onder de indruk van zijn reis. “Voor mij is thuis de plek waar mijn geliefden zijn. Dat dit in een veilig huis is, vind ik vanzelfsprekend. Voor de mensen met wie in ik Malawi heb kennis gemaakt betekent thuis eigenlijk hetzelfde als voor mij in Nederland. En dankzij Habitat kunnen ze dat thuisgevoel nu gelukkig ook beleven in een veilig huis.”

Kippenvel

Na de bouwweek was het huis, waar Carlos hard aan heeft meegebouwd, zo goed als af. Binnenkort kunnen Mary en haar gezin erin trekken. Habitat bouwde al eerder in de gemeenschap waar Carlos en zijn bouwmaten aan het werk waren en daar mocht hij een kijkje nemen. “Zo gaaf om te zien hoe een bewoond Habitathuis eruitziet”, vertelt Carlos enthousiast. “Het heeft een ruime kamer en wel twee slaapkamers. Er zitten ramen in en een deur, de muren zijn netjes glad gestukt, de vloer is prachtig geschilderd en het heeft een mooi dak. Het is ruim, het is veilig en het is dicht. Zo gaat het huis van Mary er uiteindelijk ook uitzien. Ik krijg er gewoon kippenvel van.”

Enthousiast verslag

Carlos heeft tijdens de hele bouwreis enthousiast verslag gedaan van zijn belevenissen aan zijn ruim 55.000 volgers op Instagram. Hij doet graag ook verslag van zijn ervaringen tijdens deze bouwreis.

Bent u geïnteresseerd in het verhaal van Carlos?

Neem contact op met Rosalie van Zeijts van Habitat Nederland
(06 18561429/r.vanzeijts@Habitat.nl)
Ook hebben wij foto- en filmmaterialen om het verhaal van Carlos te ondersteunen.

Over Habitat Nederland

Habitat for Humanity is een internationale non-profit organisatie die bouwt aan een wereld waarin iedereen een veilig (t)huis heeft. Een solide dak boven je hoofd, stevige muren en schoon drinkwater – dat is de basis. Daarom bouwt Habitat huizen, samen met de nieuwe huiseigenaren. Habitat is actief in meer dan 70 landen. Wereldwijd leven dankzij Habitat al meer dan 22 miljoen mensen in een veilig huis. Zij hebben nu uitzicht op een hoopvolle toekomst.

In boekjaar 2018 heeft Habitat Nederland, mede dankzij alle donateurs en de inzet van vele vrijwilligers, gemiddeld 1.500 mensen per maand geholpen. Elke maand 1.500 mensen die aan een beter leven konden bouwen! Samen bouwen we een beter leven. Meer informatie over Habitat Nederland vindt u op Habitat.nl.

Carlos Platier bouwde mee met Habitat
Carlos Platier bouwde mee met Habitat
Carlos Platier bouwde mee met Habitat

Carlos op Instagram tijdens de reis
Link naar Instagram stories

Lees meer over deze bouwreis
Link naar bouwreispagina op bouwmee.Habitat.nl

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

×