Fien over stage lopen bij Habitat

25 mei 2024
Stagiair Fien vertelt hoe het is om stage te lopen bij Habitat Nederland.

Op de Dag van de Stagiair deelt Fien Lurvink in haar eigen woorden hoe het is om stage te lopen bij Habitat for Humanity Nederland.

Hi allen! Ik ben Fien, 23 jaar oud en ik sta op het punt om mijn bachelor Russische studies af te ronden. Naast het schrijven van mijn scriptie, loop ik met veel plezier drie dagen per week stage bij Habitat op de afdeling fondsenwerving en internationale projecten.

Bij Habitat ben je als stagiair geen nummer, maar een waardevol lid van het team. Geen koffie zetten of kopietjes maken, maar meewerken aan interessante en belangrijke opdrachten. Zo help ik met het vinden van nieuwe fondsen en het bijhouden van ontwikkelingen op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. Vooral dit laatste maakt dat ik – in de huidige politieke context van Nederland – het gevoel hebt dat mijn bijdrage van belang is.

In het kleine en dynamische team van Habitat wordt je input serieus genomen en is er altijd ruimte om vragen te stellen en te leren. Bovendien krijg je de kans om je te verdiepen in onderwerpen die jou persoonlijk aanspreken. In mijn geval is dat de oorlog in Oekraïne en de opvang van vluchtelingen. Habitat biedt onderdak aan Oekraïense vluchtelingen en werkt ook aan de wederopbouw in Oekraïne. Ik draag hieraan bij door onderzoek te doen naar de humanitaire hulp in Oekraïne en het verbouwen van leegstaande panden tot nieuwe woningen voor gevluchte families.

 

“Geen koffie zetten of kopietjes maken, maar meewerken aan interessante en belangrijke opdrachten.”

 

Wat mij zo aanspreekt aan het werk van Habitat is de tastbare impact en de nauwe samenwerking met lokale gemeenschappen. Mijn ervaring bij Habitat heeft mijn bewustzijn vergroot over het feit dat een veilige thuisbasis niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Ik ben het belang van een goed huis gaan inzien en neem niet langer voor lief dat ik iedere dag zonder na te denken een deur achter me dicht kan trekken. 

Mijn warme en gezellige collega’s zorgen ervoor dat ik elke dag met plezier naar kantoor ga. En mijn werk wordt enorm gewaardeerd. Door mee te kijken bij het werk van een NGO, is mij wederom duidelijk geworden hoe belangrijk het is dat mensen zich blijven inzetten voor families in armoede, rampen, en conflicten.

Met de kennis en ervaring die ik heb opgedaan bij Habitat, wil ik mij in de toekomst blijven inzetten voor ontwikkelingssamenwerking, of dat nu via de overheid is of bij een NGO. Na het afronden van de master Russische en Euraziatische studies wil ik graag bijdragen aan de wederopbouw in Oekraïne en andere belangrijke projecten die impact maken.

Scroll verder voor meer info over stage lopen bij Habitat >>

Stage lopen bij Habitat Nederland

Wil jij net als Fien stage lopen bij een organisatie waar je écht impact kunt maken?
Kijk dan snel op deze pagina voor meer informatie over stages bij Habitat.

Nieuwsbrief
Sluiten