Harry van de Kuijt, bouwreiziger

Harry vertelt: “Met Habitat ben ik op reis geweest naar het prachtige Nepal waar ik heb gewerkt aan een huis. Die ervaring was zo mooi dat ik datzelfde jaar met leden van mijn Rotaryclub naar India ben geweest. De samenwerking met Habitat is een blijvende. Ik heb vertrouwen in hun werkwijze. Voldoening en het gevoel dat je iets concreets gedaan hebt, zijn de kernaspecten van mijn ervaring met Habitat. Hun kracht is kleinschaligheid en zelfredzaamheid.”

Harry over de werkwijze van Habitat

”Mensen lenen een bedrag om hun huis te betalen en ze zijn verplicht om mee te bouwen. Dat vergroot het zelfrespect. Aan het eind van zo’n bouwweek word ik ontroerd door de blijde gezichten van het gezin dat de nieuwe eigenaar wordt van het nieuwe huis. Prachtige momenten die levenslang worden toegevoegd aan mijn persoonlijke harde schijf. Ik zeg: doen.”

Ook op bouwreis?

Een week lang bouw je samen met je team, de lokale bouwvakkers en de toekomstige bewoners aan hun nieuwe huis. Graven, sjouwen, timmeren, metselen: of je nu handig bent of niet, er is voor iedereen iets te doen.

Je bent letterlijk onderdeel van de gemeenschap. Je dompelt je onder in het dagelijks leven van de gemeenschap en maakt contact met de bewoners. Ook speel je met de kinderen en werkt nauw samen met de bouwvakkers. En dat allemaal op plekken waar je als gewone toerist niet zo snel komt.

Geïnteresseerd?

Onze bouwreisexpert Karin Nas vertelt je alles over de mogelijkheden. Je kunt haar bereiken via bouwreizen@Habitat.nl of 020-8002970. Lees alles over bouwreizen en/of meld je ook aan voor een bouwreis op Bouwmee.Habitat.nl

harry
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

×