Hunter Douglas op bouwreis naar Lesotho

“Mijn mooiste moment was toen oma halverwege de bouw het huis in liep, ze zo zichtbaar blij was en spontaan begon te dansen”

Op 1 april was het eindelijk zover: twaalf collega’s van het eerste Hunter Douglas bouwteam vertrokken naar Lesotho om samen met Habitat fot Humanity een huis te bouwen voor oma Makabelo (85) en haar twee kleinzoons Retselisitsoe (12) en Tumisang (6). De jongens hebben afgelopen jaar helaas hun moeder verloren aan HIV.

Samen bouwen

Ze wonen samen met oma in een traditionele rondavel. Dit is een klein rond huisje gemaakt van stenen, modder en een dak van stro. Het huisje is slecht geventileerd en kan feitelijk elk moment instorten. Na vijf dagen hard werken konden oma en de jongens intrekken in een stevig, veilig huis. Oma bleef maar herhalen dat ze nu “met een gerust hart kunnen gaan slapen”.

Ervaring rijker

Lesotho was in alle opzichten een geweldige, onvergetelijke ervaring. Het samen bouwen, het prachtige land, de enorm vriendelijke en vrolijke mensen, de kans om van zo dichtbij een kijkje te neme in het dagelijks leven van de mensen daar. En uiteindelijk naar huis te gaan met het gevoel écht iets gedaan te hebben wat een serieus verschil zal maken in het leven van deze familie. Zonder uitzondering zou ieder van ons team zó weer mee willen en wij kunnen het echt aan iedereen!

Enkele deelnemers aan het woord:

Vincent van Gent:
“Mijn mooiste moment was toen oma halverwege de bouw het huis in liep, ze zo zichtbaar blij was en spontaan begon te dansen”

Gert Hommes
“Wat gaaf dat wij als groep met zo iets kleins mensen zo gelukkig kunnen maken”

Sylvia Schmidt
“Een heel emotioneel moment was het bezoek aan de school van de jongen. Ik kreeg kippenvel toen de kinderen buiten stonden en voor ons gingen zingen”

Gerard Hassink
“Een groep Hunter Douglas mensen, uit alle geledingen van het bedrijf, heeft zich van haar beste kant laten zien. Stuk voor stuk rechtgeaarde HD ambassadeurs die er in een omgeving van armoede en ellende in geslaagd zijn om in een week tijd niet alleen een huis voor een grootmoeder en haar twee wees-kleinkinderen, maar ook een team te bouwen. Trots…”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

×