Koopmans Bouwservice doneert een watervoorziening in Mapepe

Koopmans Bouwservice doneert een watervoorziening in Mapepe

Wat doet Habitat in de strijd tegen Covid-19? Veel van onze bouwprojecten liggen stil, Maar dat betekent niet dat wij stil zitten! In Zambia bijvoorbeeld, starten we deze maand met de eerste waterpompen op zonne-energie! Met elke pomp van € 8.750 kunnen we 1.000 mensen dagelijks voorzien van schoon water. In Mapepe, een sloppenwijk in de buurt van Lusaka, wonen mensen wonen dicht op elkaar, hebben nauwelijks toegang tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen en geen mogelijkheid om zich te houden aan de hygiëne-regels die nu zo van belang zijn.

Om de bewoners in Mapepe te wapenen tegen een uitbraak van Covid-19 en andere infectieziektes gaat Habitat Zambia waterpompen op zonne-energie plaatsen. De zon is een betrouwbare energiebron die ervoor zorgt dat water stroomt uit de vier tappunten die verspreid worden over de wijk, om te voorkomen dat veel mensen bij elkaar moeten komen om hun water te halen.

Koopmans Bouwservice heeft met een mooie donatie er al voor gezorgd dat we deze maand kunnen starten met de bouw van de eerste waterpomp.

Help jij meer van deze waterpompen op zonne-energie te bouwen?

Doneer hier

Nieuwsbrief
Sluiten