Teampresentatie Habitat Mountainbiketeam 2019

Leeuwarden, 12 maart 2019
Op 12 maart vond de teampresentatie van het Habitat Mountainbiketeam plaats in het Van der Valk Hotel Leeuwarden. De presentatie werd verzorgd door Luuc Eisenga.

Het Habitat Mountainbiketeam is in de afgelopen jaren flink gegroeid. Zowel in omvang als de kwaliteit. Het team heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt, met als hoogtepunt de deelname aan de olympische spelen in Rio de Janeiro en het opleiden van meerdere internationale kampioenen. De kracht van het Habitat Mountainbiketeam ligt bij het opleiden van talenten, die zich onder goede begeleiding kunnen opwerken naar de top van het internationale mountainbikepodium. We hebben besloten om meer nadruk te leggen op deze kernkwaliteit.

Zodoende hebben we een volledig nieuwe ploeg van jonge renners met een ‘highpotential’ profiel gescout waar we de komende periode mee gaan werken. Het team 2019 bestaat uit de renners Dirkje Cox, Iris van der Pol, Niels van Uum, Martijn Bakker en Max van Hoorne.

Samen groeien is een van onze belangrijkste speerpunten
De prestaties en progressie van de renners komt op een steeds hoger niveau te liggen. Het succes wordt bereikt door ons begeleidingsteam, dat zich continue blijft ontwikkelen. Dit jaar is dat uitgebreid met teamcaptain Rene Zandstra en trainer Stefan Poutsma. Daarnaast maken ook al onze sponsoren deze ontwikkeling mogelijk. Met alle partijen gaan we voor een lange termijn relatie, omdat we op die manier meer voor elkaar kunnen betekenen.

Het team wordt aangestuurd door het vijfkoppige ploeg van enthousiaste en ondernemende mountainbikers. Bestuurslid Maarten Kemperman, die tijdens de teampresentatie op het podium stond, geeft aan: “We doen het samen, we hebben een krachtig nieuw bestuur waarin we de commerciële, sportieve en ontwikkelingen doelstellingen van het team kunnen borgen en verbeteren.”

Chris van der Veen kwam namens Habitat for Humanity aan het woord. Hij had een prachtig verhaal over de bouwreis met Habitat. Sinds 1976 kregen 22 miljoen mensen een beter leven dankzij een beter huis en per maand worden er gemiddeld 1500 mensen geholpen dankzij de donateurs! Ook willen wij u uitnodigen om naar de voorlichtingsavond te komen in april. We zijn van plan om met een club op bouwreis te gaan naar Siem Reap in Cambodja in het eerste kwartaal van 2020.

Tot slot hadden Jan Baljeu van Friesland Lease, Jorrit van de Kant van Bioracer en Manu Heynemans van Felt bicycles een interessant verhaal over wat zij doen en hun relatie met ons team. Al met al een zeer geslaagde middag!

Van links naar rechts Niels van Uum, Iris van der Pol, Dirkje Cox, Martijn Bakker en Max van Hoorne.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

×