Onderdak voor gevluchte mensen uit Oekraïne

25 februari 2022

Habitat start hulp voor vluchtelingen uit Oekraïne

Als organisatie die bouwt aan een wereld waarin iedereen een veilig thuis heeft, is het hartverscheurend om te zien dat zoveel mensen nu noodgedwongen hun huizen ontvluchten.

Habitat for Humanity heeft kantoren in Polen, Roemenië, Hongarije en Slowakije en is direct tot actie overgegaan. Wij ondersteunen mensen die gevlucht zijn: op korte termijn met een veilige, warme plek om uit te rusten, en wij werken aan plannen om gezinnen ook op lange termijn te helpen met een veilig huis.

“In eerste instantie willen we vluchtelingen helpen met dat wat ze op dit moment het meeste nodig hebben, maar we willen er vooral voor zorgen dat ze ook op lange termijn een veilig dak boven hun hoofd hebben”, vertelt Rick Hathaway, Habitats vice-president voor Europa en het Midden-Oosten, vanaf de grens van Noord-Roemenië met Oekraïne.

“De behoefte aan woonruimte zal enorm zijn, dus Habitat is een responsstrategie aan het uitstippelen in samenwerking met de vele partners waarmee we de afgelopen 30 jaar relaties hebben opgebouwd in Centraal- en Oost-Europa.”

Wil jij onze hulp steunen en op de hoogte blijven van wat we doen?
Dat kan via deze pagina >> 

Nieuwsbrief
Sluiten