Maak kennis met Habitat ambassadeur Marlayne Sahupala

”Ik weet heel goed hoe het voelt om een fijn thuis te hebben. Ik ben zelf vaak verhuisd als kind en heb in heel veel verschillende huizen gewoond, door heel Nederland. Toch voelde ik me altijd meteen thuis op een nieuwe plek. Vooral mijn moeder kon iedere ruimte omtoveren in een thuis. Dat is ontzettend belangrijk, zeker voor kinderen. Een veilig thuis is toch de basis van alles.”

Habitat ambassadeur
Aan het woord is Marlayne Sahupala. Onze ambassadeur heeft in 2018 niet zomaar gekozen voor Habitat. De zangeres, presentator van het tv-programma Hart van Nederland en van programma’s als ‘Je eigen droomhuis’ en ‘Huizenjacht’ wilde zich nooit exclusief verbinden aan een bepaald goed doel, tot ze met ons in contact kwam.

Goed gevoel
Marlayne kan moeilijk in woorden uitleggen waarom zij in 2018 ambassadeur van Habitat is geworden. ”Ik heb er gewoon een goed gevoel bij. Misschien heeft het wel te maken met dat het een kleine organisatie is die het verdient om veel bekender te worden. Iedereen moet weten wie Habitat is en wat ze doen. Daar wil ik bij helpen.”
“Wat mij ook erg aanspreekt is dat de mensen die Habitat steunen zo oprecht betrokken zijn bij de organisatie. Het is niet alleen maar een kwestie van geld geven. Door deel te nemen aan een bouwreis bijvoorbeeld, voel je echt de verbinding. Ik kan niet wachten om het zelf ook mee te maken.”

Genoeg redenen dus voor Marlayne om de komende jaren bij Habitat te willen horen en zoveel mogelijk mensen te vertellen over Habitat..

Marlayne en Buddy met Habitat naar Oeganda

26 juni 2020
In een zomer waar de meeste Nederlanders in eigen land blijven, nodigt Habitat iedereen uit op een virtuele reis rond de wereld: een online escape Game. Habitat ambassadeurs Marlayne en Buddy werkten mee aan dit project en presenteren zich als reisbegeleiders van deze Online Expeditie.
Bekijk het spel hier

15 juni 2020
Van de reis naar Oeganda die Marlayne in maart maakte samen met Buddy Vedder is een kort portret gemaakt.
Het portret van 1 minuut kun je hier bekijken

30 april 2020 waren Marlayne en Buddy in de uitzending van 5 Uur Live om te vertellen over hun ervaringen tijdens de reis naar Oeganda in maart 2020. Zij ontmoetten mensen die we dankzij de deelnemers aan de PostcodeLoterij hebben kunnen helpen.
Bekijk hier het fragment van 5uurlive

Amsterdam, maart 2020
In maart 2020 – net voordat de wereld in lockdown ging – reisde Marlayne Sahupala samen met Buddy Vedder door Oeganda. Het werd een prachtige en indrukwekkende reis – vol emotie en plezier en bovenal met vele mooie ontmoetingen met krachtige mensen!
Lees meer over deze reis

2 april 2019 vertelde Marlayne bij Koffietijd over haar bouwreis naar Cambodja en het bezoek aan het project dat we dankzij de deelnemers van de PostcodeLoterij kunnen realiseren.
Bekijk hier het fragment van Koffietijd

29 maart 2019
Marlayne ging samen met Habitat Nederland een week naar Cambodja om te helpen bij de bouw van een huis en ze bracht een bezoek aan de projecten die Habitat Nederland kan ondersteunen dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij. Bekijk hier de film die hierover gemaakt is (5 min)

Bij RTV Utrecht vertelde Marlayne in November waarom ze zich als ambassadeur verbonden heeft aan Habitat Nederland.
Beluister hier de podcast van die uitzending

Marlayne Sahupala is in november 2018 benoemd als ambassadeur van Habitat Nederland. Marlayne gaat de komende jaren samen met Habitat bouwen aan een wereld waarin iedereen een veilig dak boven zijn hoofd heeft.

blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

alle bouwreisteams op bouwmee.Habitat.nl

zoek bouwreisteams
×