Habitat for Humanity Nederland

Habitat for Humanity Nederland (Habitat Nederland), opgericht in 1993, is een zelfstandige en financieel onafhankelijke fondsenwervende organisatie met als missie mensen een betere toekomst te bieden met een degelijk en veilig huis als basis. Onze statuten vind je hier

Habitat Nederland ontvangt geen subsidie. We richten ons op het bedrijfsleven, op particuliere donateurs, vermogensfondsen, en overheden en instellingen voor financiële ondersteuning van onze projecten. Naast het werven van geld en sponsoring bieden we particulieren en bedrijven ook de mogelijkheid om als bouwreiziger een week lang huizen te bouwen samen met de toekomstige huiseigenaren en lokale arbeiders. Als bijdrage aan onze projecten is in de reissom een minimum donatiebedrag opgenomen.

Toen oprichter Sybout van der Meer begin jaren 90 een bouwproject bezocht, viel hij meteen voor de werkwijze van Habitat. “Bouwen op non-profit basis, samen met bewoners. Dan draag je op een positieve manier bij aan het leven van anderen, juist daar waar zij zich thuis voelen.” Van der Meer is de eerste in Nederland die op pad gaat om geld in te zamelen voor Habitat projecten. Sinds 1993 is de vrijwilligersclub in Nederland uitgegroeid tot een professionele organisatie met acht medewerkers.

De organisatie bestaat uit twee afdelingen en twee staffuncties:

  • Fondsenwerving
  • Marketing en Communicatie

Maak hier kennis met de medewerkers van Habitat in Nederland

ANBI en CBF
Habitat Nederland voldoet aan de normen van de erkenningsregeling van het CBF en is daardoor een ‘Erkend Goed Doel’. Bovendien voldoen we aan eisen die de Belastingdienst stelt aan goede doelen: we zijn een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). (Klik hier voor een overzicht van onze ANBI-gegevens).

Vrijwilligers
Tientallen vrijwilligers ondersteunen de Nederlandse organisatie. Ook het bestuur van Habitat Nederland bestaat uit vrijwilligers, die werkzaam zijn of waren in de publieke sector, de financiële sector, de bouwsector, de reclamebranche, en de kerkgemeenschap.

Ambassadeurs Habitat Nederland
Marlayne Sahupala
Patrick van Hees

Bouwreisbegeleiders
Een bouwreis van Habitat is niet compleet als er geen bouwreisbegeleider bij is. Onze ervaren vrijwilligers stellen zich aan je voor. 

Bestuur
De heer M.C.J. van Pernis, voorzitter
De heer G.A. Mos, penningmeester
De heer F. Dik, bestuurslid
Mevrouw D.J.A. Plantenga, bestuurslid
Mevrouw A.A. Swinkels, bestuurslid

Comité van Aanbeveling
De heer W. Dik
De heer A.H.G. Rinnooy Kan
De heer K.J. Storm
De heer G. Zalm

Lees meer over de leden van het Comité van Aanbeveling

×