Medewerkers Habitat for Humanity Nederland

Habitat Nederland bestaat sinds 1993 en is sinds die tijd uitgegroeid van een vrijwilligersclub tot een professionele organisatie met 9 medewerkers die samen werken aan de volgende doelstellingen van Habitat in Nederland:

  1. Mensen bewust maken van het wereldwijde huisvestingsprobleem en de oplossing van Habitat – een veilig (t)huis – én
  2. Donaties werven om de Habitat bouwprojecten te financieren.

Sinds half maart 2020 werken alle medewerkers van Habitat Nederland vanuit huis ivm de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Dat een goed huis van levensbelang is, weten we bij Habitat al lang. In Nederland realiseren wij ons dit meestal niet zo; een huis is voor ons zo vanzelfsprekend. Maar nu het coronavirus om zich heen grijpt, is ons huis hét wapen geworden in de strijd tegen de coronapandemie.  Wat betekent thuis werken voor onze collega’s?

Jennifer Lemke
Directeur Habitat Nederland
“Sinds half maart werk ik thuis. Net als mijn man en onze kinderen. Dat is wennen, maar ik besef vooral hoeveel geluk wij hebben met deze fijne plek. We hebben de ruimte en we voelen ons hier veilig. Veilig, beschermd, vertrouwd. En als het werk gedaan is, dan maken de laptops en schoolboeken plaats voor de sjoelbak. Nu even nodig om energie kwijt te raken, straks hopelijk een dierbare herinnering aan deze bijzondere tijd.”
Bert de Boer
Manager Financiën en Interne zaken
''Al een jaar ben ik thuis aan het werk. Ik mis mijn collega’s, de kibbeling op station Sloterdijk en de structuur van een normale werkdag. Gelukkig heb ik de luxe van een groot huis waar we met 5 mensen allemaal een eigen plekje hebben om te werken of te studeren. Dan besef je dat we het ondanks deze crisis nog steeds heel goed hebben. Ik maak me daarom wel extra zorgen om de gezinnen in de landen waar zo’n thuis niet zo vanzelfsprekend is.''
Marije Minderop
Coördinator Bouwreizen, Evenementen en Vrijwilligers
“Op dit moment zouden er veel bouwreizigers voor ons op pad zijn maar die zitten net als ik thuis. Niet de handen uit de mouwen en op avontuur maar thuis wat op dit moment ook voor vele een ontdekkingsreis is. Thuis heeft voor mij nog nooit zo veilig gevoeld als deze dagen. Nooit eerder voelde ik zelf zo duidelijk wat de huiseigenaren voelen bij een oplevering en ik denk onze bouwreizigers ook niet.”
Karin Nas
Fondsenwerver
“Door mijn bouwreizen ben ik op veel plekken in de wereld geweest. Ik heb veel families ontmoet en in mijn hart gesloten. Thuis komen na zo’n indrukwekkende ervaring - al onze luxe, drinkwater uit de kraan, een dak dat niet lekt en een schone vloer zonder ongedierte - dat maakt me dankbaar. Ik heb een heerlijk huis, een fantastische tuin en mijn hondje Suus, dus thuiswerken in deze bizarre tijd is geen straf voor mij. Ik realiseer me nu meer dan ooit dat wij het hier in Nederland erg goed hebben. Daarom moeten wij doorbouwen en zorgen dat iedereen een (t)huis vindt.”
Yulan Duit
Projectmedewerker Programma en Fondsenwerving
"Thuis is mijn kamer in Utrecht en dat is telkens weer op een ander adres. De afgelopen jaren heb ik al zes verschillende voordeuren gehad en elke drempel over voelde als thuiskomen. Nu we allemaal binnenblijven en thuiswerken, besef ik me nog meer dat 'thuis' naast mijn eigen plekje, de warmte & gezelligheid, ook veiligheid en vrijheid geeft. Iets dat iedereen verdient en waar ik me - vanaf mijn kamertje - voor blijf inzetten in deze gekke periode!"
Suzanne de Jong
Junior medewerker Marketing en Communicatie
“Thuis is waar mijn familie is, thuis is mijn huis. Stevige muren, een lek vrij dak, verwarming, eten en drinken binnen handbereik. Dat ik mij geen zorgen hoef te maken over deze dingen, betekent niet dat ik dat niet doe voor de mensen die geen huis hebben zoals ik. Of helemaal geen huis. Habitat heeft al meer dan 35 miljoen gezinnen geholpen. Deze mensen hebben juist in onzekere situaties als deze behoefte aan een veilig (t)huis.”
Rosalie van Zeijts
Projectmanager Online Marketing
“Thuiswerken begint, na bijna een jaar, ‘normaal’ te worden. Ik ben blij dat ik thuis een fijne werkplek heb en dat wij hier de ruimte hebben om alle vier te kunnen werken en leren. Vergaderen doen we online, net als iedereen, en ook dat went!
Wat niet went is dat we in verband met alle veiligheidsmaatregelen nu bijna niet kunnen bouwen. En al helemaal niet kunnen bouwreizen.
Daarom bedenken we andere manieren om iedereen bij ons werk te betrekken. Wist je bijvoorbeeld al dat we onze eigen online escape game hebben waarmee je al puzzelend virtueel de wereld rondreist? Een hele leuk spel om samen met je familie en/of vrienden thuis een avondje te doen! Kijk maar op www.Habitat.nl/onlineexpeditie.”
Wilma van der Heide
manager marketing en communicatie
“Ons team maakt alle uitingen van Habitat, zoals e-mailnieuwsbrieven, websites, de Bouwbrief en het jaarverslag. Ook organiseren wij evenementen en ondersteunen wij donatie-acties zoals de Dam tot Damloop. Wij willen mensen bij ons werk betrekken en hen mobiliseren om samen met ons een steentje bij te dragen aan een wereld waarin iedereen een thuis heeft. Daarom ben ik trots op bouwmee.nl; op dit platform bouw je samen met vrienden virtuele huizen en help je mensen elders op de wereld aan een beter bestaan.

Mijn doel is zorgen dat veel mensen over ons horen, enthousiast worden over Habitat en ons willen steunen.”
Mette Pronk
manager fondsenwerving
“Ik werk sinds 1998 bij Habitat. De eerste twee jaar heb ik, samen met mijn man Martin, als vrijwilliger gewerkt in Fiji en op de Filippijnen. Daar hebben wij echt gezien hoe mensen in krotten moeten leven. Samen met mijn collega’s vertel ik bedrijven, instellingen en vermogende particulieren over het werk van Habitat en probeer hen te overtuigen om ons te steunen. Dat is heel dankbaar werk. Vooral tijdens een projectbezoek met donoren of een bouwreis zie je hoeveel een nieuw huis voor een familie betekent.

Ik ben er trots op te mogen werken voor een organisatie die zoveel voor anderen betekent.”

blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

volg ons op social media

×