Medewerkers Habitat for Humanity Nederland

Habitat Nederland bestaat sinds 1993 en is sinds die tijd uitgegroeid van een vrijwilligersclub tot een professionele organisatie met 7 medewerkers die samen werken aan de volgende doelstellingen van Habitat in Nederland:

  1. Mensen bewust maken van het wereldwijde huisvestingsprobleem en de oplossing van Habitat – een veilig (t)huis – én
  2. Donaties werven om de Habitat bouwprojecten te financieren.

De organisatie bestaat uit drie afdelingen:

  • Fondsenwerving
  • Financiën en Interne Zaken
  • Marketing en Communicatie
Jennifer Lemke
directeur Habitat for Humanity Nederland
"Habitat heeft een bijzondere manier van werken; wij zien mensen niet als slachtoffers, maar als onafhankelijke, krachtige individuen die - met een steuntje in de rug - heel goed hun eigen toekomst kunnen opbouwen. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen een veilig thuis te bieden. Ik ben trots op ons gemotiveerde team dat zich elke dag weer hiervoor inzet. Daarmee leveren wij een bescheiden, maar belangrijke bijdrage aan een wereld waarin iedereen een fatsoenlijk huis heeft.

Volgens mijn zoon ben ik echt een coole mama want ik bouw huizen!”
Bert de Boer
manager financiën en interne zaken
"Voor een goed doel als Habitat is het van groot belang dat er transparant en efficiënt wordt gewerkt. Het is mijn taak om daar op toe te zien en daaraan bij te dragen. Als manager financiën ben ik verantwoordelijk voor de in- en externe financiële rapportage. Daarnaast houd ik mij bezig met personeelszaken en ict.

in 2011 ben ik op bouwreis geweest in India. Het contact met de bevolking en de impact die de reis had op de bouwreizigers zullen mij altijd bijblijven."
Mette Pronk
manager fondsenwerving
“Ik werk sinds 1998 bij Habitat. De eerste twee jaar heb ik, samen met mijn man Martin, als vrijwilliger gewerkt in Fiji en op de Filippijnen. Daar hebben wij echt gezien hoe mensen in krotten moeten leven. Samen met mijn collega’s vertel ik bedrijven, instellingen en vermogende particulieren over het werk van Habitat en probeer hen te overtuigen om ons te steunen. Dat is heel dankbaar werk. Vooral tijdens een projectbezoek met donoren of een bouwreis zie je hoeveel een nieuw huis voor een familie betekent.

Ik ben er trots op te mogen werken voor een organisatie die zoveel voor anderen betekent.”
Wilma van der Heide
manager marketing en communicatie
“Ons team maakt alle uitingen van Habitat, zoals e-mailnieuwsbrieven, websites, de Bouwbrief en het jaarverslag. Ook organiseren wij evenementen en ondersteunen wij donatie-acties zoals de Dam tot Damloop. Wij willen mensen bij ons werk betrekken en hen mobiliseren om samen met ons een steentje bij te dragen aan een wereld waarin iedereen een thuis heeft. Daarom ben ik trots op bouwmee.nl; op dit platform bouw je samen met vrienden virtuele huizen en help je mensen elders op de wereld aan een beter bestaan.

Mijn doel is zorgen dat veel mensen over ons horen, enthousiast worden over Habitat en ons willen steunen.”
Karin Nas
fondsenwerver
“Na 25 jaar salesfuncties in de financiële wereld, mag ik die kwaliteiten sinds 2010 inzetten voor een doel dat mij na aan het hart ligt. Dankzij Habitat blijven de trotse huiseigenaren zelfstandig en onafhankelijk. Ik wil vooral veel fondsen werven om meer gezinnen te kunnen helpen. Elke keer als wij een toezegging krijgen, in welke vorm dan ook is een speciaal moment, dan is onze boodschap over gekomen.

Geven maakt gelukkig. Mijn baan maakt mij gelukkig."
Marije Minderop
coördinator bouwreizen, evenementen en vrijwilligers
“Habitat organiseert zelf evenementen en neemt deel aan andere evenementen om de organisatie meer bekendheid te geven in Nederland. Daarvoor ben ik verantwoordelijk. Daarnaast begeleid ik vrijwilligers. Die zijn heel belangrijk voor Habitat. Zo zorgen onze betrokken reisbegeleiders er bijvoorbeeld voor dat de ervaringen van bouwreizigers nog mooier en waardevoller worden. Ik heb dat zelf beleefd tijdens mijn eerste bouwreis naar Guatemala.
Uiteindelijk doen we het voor die gelukkige nieuwe huiseigenaren.”
Rosalie van Zeijts
webmanager
"Sinds 2011 ben ik verantwoordelijk voor de online activiteiten van Habitat Nederland: websites, customer journeys, crowdfunding campagnes, social media en (e-mail)marketingcampagnes. Het is mijn taak om internet en social media zo goed mogelijk te benutten; met een beperkt budget zoveel mogelijk mensen bereiken.

Nu ik voor Habitat werk realiseer ik mij elke dag in welke luxe wij leven. Ik vind het een fijne gedachte dat ik hiervandaan mensen kan helpen die het veel minder hebben dan wij."

blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

volg ons op social media

×