Habitats unieke aanpak

Habitat for Humanity ziet mensen in ontwikkelingslanden niet als slachtoffers, maar als zelfstandige mensen die – met een steuntje in de rug – heel goed in staat zijn om een eigen toekomst op te bouwen. Habitat gelooft dat een veilig (t)huis precies dat steuntje is voor mensen om een eigen toekomst op te bouwen. Een huis is de basis. Daarom bouwt Habitat samen met lokale vakmensen en de toekomstige huiseigenaren eenvoudige, betaalbare huizen.

Habitat staat voor projecten waar letterlijk ‘gebouwd’ wordt aan een betere toekomst. We zetten mensen aan tot ondernemen, en begeleiden en ondersteunen de toekomstige huiseigenaren bij het op- of uitbouwen van een eigen bestaan met trainingen, het ontwikkelen van specifieke vaardigheden en het opzetten van kleine ondernemingen. Zo draagt Habitat eraan bij dat huiseigenaren op eigen kracht verder kunnen. Habitat is ervan overtuigd dat deze methode net zo belangrijk is als het huis zelf.

aanvraag indienen habitat for humanity
aanvraag indienen
Om in aanmerking te komen voor een Habitathuis, dient een gezin dat in een krot woont zelf een verzoek in. De aanvraag wordt beoordeeld door het lokale Habitatkantoor.
Hypotheek aflossen huiseigenaren Habitat for Humanity
hypotheek aflossen
Habitat verstrekt de nieuwe huiseigenaar een lening zonder winstoogmerk. De periodieke aflossingen op deze “hypotheek” komen in een fonds. Daarmee bouwt Habitat weer nieuwe huizen en helpt zo steeds meer families.
bouwen met habitat
samen bouwen
Habitat bouwt met lokale vakmensen en duurzame materialen. De huiseigenaren bouwen ook mee aan hun eigen huis én aan dat van anderen. Dit werkt kostenverlagend en versterkt het gemeenschapsgevoel en het zelfrespect van de eigenaren.
training huiseigenaar habitat
trainingen
Habitat ondersteunt de nieuwe huiseigenaren bij het opbouwen van een eigen bestaan door trainingen. Ook biedt het Habitathuis de huiseigenaren toegang tot kapitaal zodat zij een bedrijfje of winkel aan huis kunnen starten.
trotse huiseigenaren Habitat for Humanity
basis voor de toekomst
Een huis als veilige basis is net die steun in de rug die mensen nodig hebben om zelfstandig een beter bestaan op te bouwen voor zichzelf, en voor de volgende generaties.

zonder huis geen leven

doneer nu

volg ons op social media

“Ik weet dat we nu geld apart moeten houden om onze lening terug te betalen, maar dat doen we graag. Want we betalen nu voor ons eigen huis! Met ons kleine salaris was dat zonder Habitat nooit gelukt.”
Grace uit Malawi

×