Overstromingen Malawi

19 maart 2019

Overstromingen teisteren Malawi. Help jij ons helpen?

Hevige storm en regenval hebben de afgelopen weken in het zuiden van Malawi gezorgd voor overstromingen. Bijna 923.000 mensen zijn getroffen: tienduizenden mensen moesten huis en haard verlaten omdat hun huizen beschadigd of zelfs helemaal vernield zijn. Ze hebben geen veilige plek om te schuilen. De regen valt al sinds februari en volgens de weersverwachtingen is het voorlopig nog niet voorbij. Hulp is dan ook hard nodig.

Habitat helpt met Emergency Shelter Kits
Habitat for Humanity is sinds 1996 actief in Malawi. Omdat hevige stormen en overstromingen vaker voorkomen in Malawi, heeft Habitat Malawi een ervaren noodhulpteam, dat direct in actie kan komen als dat nodig is. Dat kan met speciale Emergency Shelter Kits. Dit zijn pakketten met daarin onder meer waterdicht doek, touw, emmers, zeep en lampen op zonne-energie. Hiermee kunnen de slachtoffers snel en gemakkelijk hun huizen repareren of een waterdicht onderkomen bouwen en zorgen voor betere hygiëne, zodat de kans op een cholera-uitbraak minder groot wordt.

Help een gezin voor € 55
Ook in Nederland zijn we betrokken bij het werk van Habitat Malawi. Afgelopen week nog bouwde een team Nederlandse bouwreizigers een goed en veilig huis voor Joyce en Chikondi. Twee andere teams vertrekken in april.
Habitat Nederland wil de getroffen bevolking graag helpen. Daarom hebben we besloten om geld in te zamelen, zodat onze collega’s van Habitat Malawi zo snel mogelijk in actie kunnen komen. Een Emergency Shelter Kit kost € 55. Er zijn op dit moment 2.600 kits nodig en daar willen wij graag onze bijdrage aan leveren.

Update 26 maart: eerste Emergency Shelter kits uitgedeeld. 
Volg hier alle updates over onze noodhulp in Malawi

Help je mee?
We kunnen alle hulp heel goed gebruiken! Doneer nu en steun Habitat in Malawi.

Nieuwsbrief
Sluiten