stiho bouwt mee

Pieter Pelt, voormalig directeur Stiho Groep

“Echt het verschil maken door zij aan zij met de toekomstige bewoners te bouwen geeft een fantastisch gevoel.

Zo’n 10 jaar geleden ontstond het plan bij Pieter Pelt, voormalig directeur van De Stiho Groep, om het geld van hun jubileum aan iets anders te besteden. ”Daarbij zochten wij als bouwmaterialenhandel een doel dat dicht bij ons eigenlijke werk ligt. In plaats van een groot feest in Nederland kozen we ervoor om mensen die het echt hard nodig hebben te fêteren.”

Op reis met Habitat

”Met 300 medewerkers, klanten en leveranciers reisden we in juni 2001 met Habitat for Humanity naar de Filipijnen. We bouwden in één week tijd 75 huizen voor gezinnen uit een krottenwijk. In recordtijd en met relatief bescheiden middelen kregen veel gezinnen ineens de kans om uit de armoedespiraal te ontsnappen. Wat een geweldig gevoel gaf dat voor iedereen! Natuurlijk voor de gezinnen die er kwamen te wonen, maar ook voor de deelnemers en hun familie en vrienden. Echt het verschil maken door zij aan zij met de toekomstige bewoners te bouwen geeft een fantastisch gevoel.”

Ook kleinere bouwreizen

”Dat beviel zo goed dat we sindsdien jaarlijks met Habitat 2 kleinere bouwreizen hebben georganiseerd voor groepen van 15 personen. Elke reis naar een andere bestemming, telkens een waardevol avontuur voor elke betrokkene en tegelijk een prachtige manier om een brug te bouwen tussen twee zulke verschillende werelden. Zulke bruggen verbinden mensen en maken de wereld net iets mooier.”

Jubileumreis

”In 2011 bestond Stiho 85 jaar. Samen met onze broertjes en zusjes van Baars & Bloemhoff, Bouwmaat en Giebels wilden we dat weer op bijzondere wijze vieren. We hebben met Habitat for Humanity in 4 landen, Indonesië, India, Malawi en Guatemala in estafette gebouwd. Naar elk land 4 tot 5 reizen in een periode van 2 maanden. In totaal hebben we met 400 medewerkers, klanten en leveranciers degelijke huizen gebouwd.” Pieter sluit af: ”Voor onze medemens bouwen wij graag mee aan een stevig fundament voor een betere toekomst.”

Lees alle verhalen over de bouwestafette in 2011 op www.stiho85.nl.

stiho bouwt mee
pieter
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

×