Een miljoen euro voor huisvesting en opleidingen in Cambodja en Oeganda

Amsterdam, 9 februari 2018

Dankjewel 2,9 miljoen deelnemers aan de Postcode Loterij! Dankzij jullie kunnen wij de komende twee jaar in totaal 37.050 mensen in Cambodja en Oeganda helpen aan een huis, aan schoon drinkwater en aan een eigen wc. Want tot onze verrassing wandelde gisteren Gaston van de Postcode Loterij binnen op ons kantoor. In zijn kielzog een cameraploeg en in zijn hand zo’n enorme gouden envelop. Met daarin een cheque van maar liefst 1.000.000 euro.

We zijn er nog een beetje beduusd van, maar we zijn ontzettend blij dat we met dit bedrag twee echte Habitatprojecten kunnen gaan realiseren en daarmee zoveel gezinnen een beter leven kunnen bezorgen.

De projecten:

Schoon water op het platteland van Cambodja
In dit project helpen we de allerarmsten in het land. We bouwen huizen en zorgen voor schoon drinkwater en wc’s voor vele gezinnen. Zo kunnen ze de armoede doorbreken waarin ze vaak al generaties lang gevangen zitten en krijgen zij de kans een beter bestaan op te bouwen. Lees meer over dit project

Een toekomst voor kwetsbare jongeren in Oeganda
Dit project richt zich op oudere weeskinderen. De gezinnen waar ze wonen krijgen een toekomst met een huis, schoon water en een toilet. De jongeren krijgen de mogelijkheid om een beroepsopleiding te volgen. Daarmee kunnen ze op eigen benen staan en zelfstandig bouwen aan een mooie toekomst voor het hele gezin en de gemeenschap waarin ze leven. Lees meer over dit project

Wij bouwen verder!
Wij hebben enorm veel energie gekregen van deze donatie en gaan onverminderd verder met ons werk. Want er zijn nog veel meer projecten waar we graag een bijdrage aan willen leveren. Help jij ons daarbij?

Foto credits: Roy Beusker Fotografie

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

×