Samen in actie voor onderdak en hulp

10 maart 2022

Habitat is toegevoegd als gastdeelnemer Giro555 vanwege onze expertise op het gebied van huisvesting
Het vast niemand ontgaan: de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) hebben Giro555 geopend voor steun aan de vluchtelingen uit Oekraïne. En vandaag werd bekend dat Habitat Nederland als een van de vijf gastdeelnemers deze actie gaat steunen.

De SHO bestaat uit 11 vaste samenwerkende Hulporganisaties die gezamenlijk in actie komen na een ramp. Daarnaast wordt per ramp gekeken of er extra organisaties nodig zijn om aan de hulpvraag te voldoen. Die worden gekozen op basis van hun expertise en/of hun vertegenwoordiging in de regio van de ramp.
Gastdeelnemers voldoen aan een aantal criteria: ze hebben een staat van dienst in het rampgebied en een goed logistiek netwerk ter plaatse en bieden toegevoegde waarde ten opzichte van de bestaande 11 Hulporganisaties, bijvoorbeeld in expertise of een (lokaal) netwerk in specifieke delen van het rampgebied.

Habitat was al eerder gastdeelnemer van SHO na de tsunami 2004 en na de aardbevingen in Haïti in 2010. Ook voor deze ramp zijn wij gevraagd mee te helpen vanwege onze expertise op het gebied van tijdelijke en permanente huisvesting en vanwege onze aanwezigheid en ons netwerk in de landen rondom Oekraïne.
Habitat is direct na de eerste aanvallen in Oekraïne in actie gekomen aan de Roemeense grens en werkt nu aan lange termijnplannen voor huisvesting van de vluchtelingen.

Lees hier alles over onze hulp >>

Nieuwsbrief
Sluiten