schuchard

Marcel Schuchard ging met beide zoons op bouwreis

“We zijn altijd al close geweest, maar sinds onze bouwreis met Habitat is onze band sterker dan ooit”

Met je zoon of dochter op bouwreis gaan, het gebeurt steeds vaker. Bouwreizigers die zelf hebben ervaren hoe een bouwreis je blik opent voor een andere wereld, willen deze ervaring aan hun kind meegeven. Samen deze unieke belevenis delen schept een band voor het leven. Die pakt niemand je meer af!

Marcel Schuchard is één van deze vaders. Hij ging met zijn beide zoons op bouwreis. “Na eerst zelf twee fantastische bouwreizen met Habitat te hebben meegemaakt en me zo te hebben verrijkt met de gevoelens en emoties van een “andere wereld” bedacht ik me hoe mooi het zou zijn, als mijn kinderen dit ook zouden meekrijgen in hun leven. Daarom ben ik eerst met Etienne (toen net 15 jaar oud) in 2014 naar Vietnam geweest en vervolgens met Miguel (toen net 17 jaar oud) naar China.

Mijn vaderhart werd zo beloond met onuitwisbare emoties! Ik was zo trots om mijn kinderen in die “andere wereld” mee te zien “beleven”. Ook als vader en zoon samen kom je zo dicht bij elkaar. Het was een bevestiging dat sommige gevoelens niet in woorden zijn uit te drukken.”

Schuchard: ”Ik zou iedereen adviseren om zo een bijzondere ervaring met je kind te ondernemen! Heel veel dank aan Habitat!”

Een ervaring die niemand je meer afpakt

Marcel’s zoon Etienne schreef ons 2 jaar na zijn eigen bouwreis het volgende: “Regelmatig zit ik met mijn vader aan tafel, te praten over de mooie en moeilijke dingen in het leven. Het is ontzettend fijn om het met hem erover te hebben. We zijn altijd al close geweest, maar sinds onze bouw reis met Habitat is onze band sterker dan ooit. Natuurlijk is dat ook logisch. Je bent samen op de mooiste plek op aarde aan het bouwen, aan het lachen en aan het afzien. Je voelt je ontzettend voldaan en gelukkig. Ook ben je heel erg trots op elkaar. Het klinkt gek, maar je leert elkaar nog beter kennen. Wanneer je dan dus weer terugkomt in Nederland, voel je je ontzettend met de ander verbonden, omdat we hetzelfde hebben meegemaakt en gezien. Wanneer een ander dus vraagt hoe het toch komt dat ik en mijn vader zo close zijn. Dan zeg ik dat dat komt omdat we samen een fantastische ervaring dragen. Een ervaring met Habitat die niemand ons meer afpakt.”

Dankbare lokale mensen

En Miguel vertelt: “Het was voor mij een geweldige ervaring, ik heb er eigenlijk geen woorden voor. Het was heel leuk om deze reis met mijn vader te maken. Alle mensen in China waren echt heel aardig. De mensen voor wie wij het huis hebben gebouwd, waren erg dankbaar voor wat we deden. Door deze reis realiseer ik mij, dat niet iedereen het makkelijk heeft. Toch kreeg ik van de mensen die ik ontmoet heb niet de indruk dat ze ongelukkig zijn. Het was een reis om nooit te vergeten en ik ga het zeker nog een keer doen. Ik hoop dat ik zoiets nog een keer mag beleven.”

”Vooral ook om je weet dat het werk wat je hebt gedaan er echt toe doet, dat je weer een gezin hebt verder geholpen.”

Een huis in China

Schuchard vertelt tot slot: “Als je ziet hoe ze wonen: met te veel mensen in een te klein huis. Geen sanitaire voorzieningen, vloeren van modder en daken die lekken. Dit is funest voor de gezondheid en absoluut geen basis om een toekomst op te bouwen. De huizen die we bouwen zijn degelijk en beschikken over sanitaire voorzieningen. Het huis beschermt de bewoner tegen tal van zaken, zoals weersinvloeden en ongedierte. Aan het einde van de bouwweek hebben we op feestelijke wijze afscheid genomen. Dat is een emotioneel moment. In een week tijd is er een hechte band ontstaan. Vooral ook om je weet dat het werk wat je hebt gedaan er echt toe doet, dat je weer een gezin hebt verder geholpen.”

schuchard
schuchard
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

×