Tulp bouwt mee met Habitat

Tulp Hypotheken helpt mensen in Nederland bij het kopen van een huis met hypothecaire financieringen, zodat zij kunnen genieten van de beschermende omgeving een eigen huis. Omdat zij zich ervan bewust zijn dat een goed en veilig huis voor veel mensen elders op de wereld niet vanzelfsprekend is, steunt Tulp Hypotheken Habitat for Humanity. Voor elke hypotheek die is afgesloten doneert Tulp Hypotheken een bedrag aan Habitat, voor veilige huizen in Cambodja. Zo biedt Tulp Hypotheken ook mensen op plekken waar het veel minder welvarend is, de beschermde omgeving van een eigen woning.

Meer informatie over Tulp Hypotheken

Habitat is heel blij met de steun van Tulp Hypotheken
Met deze bijdrage kunnen we gezinnen in Cambodja helpen om uit de armoede te komen waarin ze vaak al generaties lang gevangen zitten. Gezinnen krijgen voor het eerst van hun leven een fatsoenlijk huis, mét toegang tot schoon drinkwater en een toilet. Zo kunnen zij bouwen aan een beter bestaan voor zichzelf en hun kinderen.

Bekijk hier het verhaal van Loem Makara uit Cambodja

Meer over het project in Cambodja
Cambodja is een van de armste landen van Zuidoost Azië. Na jaren van burgeroorlog en onderdrukking door de Rode Khmer gaat het de laatste jaren gelukkig beter, maar het land heeft nog een grote achterstand. Vooral op het platteland is de huisvesting slecht en hebben mensen geen toegang tot schoon water of goede sanitaire voorzieningen. Hierdoor zijn de toch al arme gezinnen vaak ziek, missen werkdagen, hebben minder inkomen en zijn ook nog eens veel geld kwijt aan medicijnen.

Habitat zet zich in voor de allerarmsten op het platteland van Siem Reap en Battambang. Samen met de bewoners bouwen we eenvoudige, maar degelijke huizen en zorgen dat ze schoon water en een toilet kunnen gebruiken. Simpele dingen, maar voor deze gezinnen een wereld van verschil!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

×