“Dankzij de opleiding heb ik nu een goed inkomen als meubelmaker en kan ik mijn familie steunen”

Asuman is 23 jaar en de oudste in een gezin van 8 kinderen. Toen hij zes jaar oud was, stierf zijn moeder. Zijn vader vond een opleiding niet belangrijk en wilde daarvoor ook niet betalen. Maar Asuman had een droom en zette door. “Mijn vader heeft me tot en met de primary school ondersteund, maar daarna betaalde hij niet meer mee. Ik heb de eerste 2 jaren van secondary school zelf betaald, met geld dat ik verdiende met baantjes in het dorp, zoals bijvoorbeeld het maken van bakstenen”, vertelt Asuman.

Hij heeft altijd bewondering gehad voor mensen die zelf meubels konden maken en kan zich nog herinneren dat hij een keer tegen zijn vader heeft gezegd dat hij ooit ook een van deze bijzondere timmermannen in het dorp zou worden.

Nu leeft Asuman zijn droom: hij is timmerman in zijn dorp. Na de 4 maanden training bij Pioneer Instituut deed hij een stage van 2 maanden stage bij een door Habitat goedgekeurde meubelmaker.

“Mijn advies aan anderen is: spaar eerst geld om klein te beginnen en bouw je bedrijf dan verder uit,” vertelt de 20-jarige Asuman ietwat verlegen. “Ik heb zoveel geleerd en niet alleen op het gebied van houtbewerking, ook op financieel gebied. Door die combinatie is mijn bedrijfje nu een succes.”

Als wij een kijkje nemen bij Asuman in zijn werkplaats heeft hij nauwelijks tijd voor een praatje, steeds gaat zijn mobiel en vraagt iemand wanneer het bankje klaar is en of hij een deur kan leveren volgende week. “Ik ben van plan mijn bedrijf groter te maken, maar voor nu ben ik al heel blij dat dankzij mijn inkomen wij thuis nu voldoende te eten hebben en dat mijn broertjes en zusjes naar school kunnen.”

Nieuwsbrief
Sluiten