Bir maakte zijn droom waar: zijn kinderen kunnen nu goed slapen en dromen van een mooie toekomst.

Verschillende emoties overvallen Bir als hij naar zijn vredig slapende kinderen kijkt. Hij is heel blij dat ze nu zo heerlijk kunnen slapen in een gezond huis, dat hen beschermt tegen dieren, insecten en storm en regen. “Ze slapen niet alleen heerlijk, waardoor ze gezond en blij zijn, maar ze kunnen nu ook veel beter dromen. Mijn hart spoelt over van geluk, want ik weet dat ze dromen van een betere toekomst. Als je droomt, kunnen dingen werkelijkheid worden. Een veilig huis maakt deze dromen mogelijk.”

Een zware tijd in Maleisië

Bir verliet zijn dorp Mahendranagar in het westen van Nepal toen zijn oudste zoon Shisir, nu 6, een week oud was. Het was een haast onmenselijk opdracht om zijn vrouw Lalita en hun zoontje achter de te laten en als kok te gaan werken in Maleisië, maar hij moest die baan aannemen om hun financiële situatie te verbeteren.

Hoewel Bir vaak angstig en zelfs depressief was die vier jaar dat hij in Maleisië was, werkte hij hard om zijn droom te verwezenlijken: zorgen voor een beter leven van zijn gezin en mooie dromen voor zijn kinderen.

Dromen maken het mogelijk

Samen met Habitat Nepal bouwde Bir voor zijn familie een huis dat ze thuis kunnen noemen. Bovendien werkt hij nu als metselaar in zijn gemeenschap en verdient genoeg geld zodat hij zijn gezin niet opnieuw hoeft te verlaten.
“Nadat we ons huis hadden gebouwd, veranderde mijn hoop voor het leven. Ik ben van plan hier in Nepal hard te werken, zodat ik mijn jongens altijd kan zien slapen. Ik denk altijd na over hoe mooi hun dromen moeten zijn en ik wil de dromen van mijn kinderen waarmaken door hen de beste opleiding te geven die ik kan, zodat ze een leven kunnen leiden dat ze verdienen. “

Nieuwsbrief
Sluiten