Danuta verhuurt haar appartement aan een gezin dat vluchtte uit Oekraïne

“We moeten elkaar helpen”
“Je weet nooit wat er met je zal gebeuren in je leven. We moeten elkaar helpen. Deze mensen zijn zonder familie, zonder vrienden, zonder iets, ver weg van huis. Ik wilde graag helpen, want als ik zelf ooit hulp nodig heb, is er hopelijk ook iemand die mij helpt,” zegt Danuta, eigenaar van een ruim tweekamerappartement in Gliwice, Polen.

Via Habitats Social Rental program voor vluchtelingen verhuurt Danuta haar appartement aan Yana en Victor en hun 3 kinderen. Habitat bemiddelde en staat garant voor de kosten van huur en nutsvoorzieningen en correct gebruik van het appartement. “Samenwerken met Habitat geeft me een goed gevoel en bracht een fijn gezin in mijn leven.”
Dat gezin kwam in april naar Gliwice, waar Victor een baan als lasser vond. Een aantal weken deelden ze een kleine kamer in een hostel, tot ze in contact kwamen met Habitat. Nu hebben ze een fijne plek om te wonen, een stabiele basis. De kinderen gaan naar school en Yana start binnenkort met een intensieve cursus Pools. Ze wil als lerares aan de slag. “Mijn hart, mijn ziel, doen pijn voor Oekraïne. Maar we zijn nu veilig en alles wat wij nodig hebben, is hier. We zijn tevreden.”

Nieuwsbrief
Sluiten