”We zijn echt thuis!”

Kataline heeft tien kinderen, waarvan er vijf onder de 18 zijn en nog thuis wonen. Haar man liet het gezin vier jaar geleden in de steek en sindsdien staat Kataline er alleen voor. Het gezin leefde verdeeld over twee kleine, bouwvallige huisjes omdat ze niet met z’n allen in één pasten. Een veilig thuis was iets waar Kataline alleen van kon dromen. Dat die droom nu is uitgekomen kan ze bijna niet geloven. ”We hebben een thuis”, vertelt ze. Ze kan niet meer stoppen met praten, ze stroomt over van blijheid en dankbaarheid. Zien hoe blijdschap eruit ziet?

Klik dan even hieronder en realiseer je dat het huis toen nog niet eens af was!

Het nieuwe huis is in niets te vergelijken met de twee oude ‘huisjes’. Het gezin slaapt nu op een schone en droge ondergrond, in plaats van met hun matjes in de modder. Kataline werkt op een suikerrietplantage en verkoopt vis op de markt. ”Het geld dat ik verdien, gaat rechtstreeks naar de opleiding van mijn kinderen.” Kataline vindt het belangrijk dat haar kinderen naar school gaan, zodat ze een opleiding krijgen en van daaruit hun toekomst kleur kunnen geven.

”De kinderen maken hun huiswerk nu met veel plezier in een schoon huis. Ik ben trots dat ze zo hun best doen! De basis is er: we hebben een thuis waar we veilig zijn, genoeg ruimte hebben en we voelen er ons op ons gemak. We zijn echt thuis!”

Nieuwsbrief
Sluiten