Monica bouwde samen met Nederlandse bouwreizigers haar eigen huis

Mónica is een alleenstaande moeder van drie kinderen: José (11), Valentina (9) en María Elisa (1). Voordat ze samenwerkte met Habitat Guatemala, woonde ze bij haar ouders en deelde ze een kamer met haar drie kinderen. Een aantal maanden huurde ze zelf een klein appartementje, maar dat was veel te duur, dus verhuisde ze terug naar het huis van haar ouders. Toen haar vader haar een stuk land gaf en haar vertelde over Habitat Guatemala, besloot Mónica dat het tijd was voor haar gezin om hun eigen huis te hebben.

“Ik wil onafhankelijk zijn en als je kinderen beginnen te groeien, hebben ze ook een eigen plek nodig”, zegt Mónica.
Ze klopte aan bij Habitat Guatemala en kwam in aanmerking voor een nieuw huis. Samen met de bouwreizigers van Rabobank Vermogensmanagement bouwde ze aan haar huis waar ze nu al een aantal maanden in woont.

“Ik ben heel blij. Dit huis is een grote zegen voor mij. Je denkt al snel dat je dit soort kansen als alleenstaande moeder niet krijgt, maar mijn droom is uitgekomen! Het proces was heel gemakkelijk en snel, en nu heb ik mijn eigen huis om in te wonen en voor te zorgen.”

Toekomstplannen

De familie González wil in de toekomst het huis verder uitbouwen met een extra kamer en een tuin. Mónica voegt toe: “Op zondag spelen we voetbal en vlieger ik met mijn kinderen. Ik ben op mijn gemak omdat ik weet dat ze zich op een veilige plek bevinden waar ze zich vrij voelen.”

Mónica heeft een foto van de groep bouwreizigers in haar woonkamer en heeft er mooie herinneringen aan. “Ze waren vriendelijk en sterk, ze werkten heel hard en het was ook leuk”, zegt ze. Dit is wat ze hen wil laten weten “Bedankt voor al jullie moeite en liefde, jullie helpen mensen die je niet kent, zonder daar over na te denken.”

Nieuwsbrief
Sluiten