Een veilige vloer voor Gabriel om te spelen

Dit is Candida met haar kleinzoon Gabriel van twee. Overdag werkt oma Candida in haar winkel en zorgt ze voor de kleine Gabriel. En dat is best lastig te combineren op haar leeftijd. Zeker toen ze nog een vloer van aarde had. Als Candida haar kleinzoon maar kort uit het oog verloor, rende hij met zijn blote voetjes over de modderige en onhygiënische grond: een bron van bacteriën, insecten en parasieten. Gabriel was vaak ziek en Candida maakte zich veel zorgen over de kleine jongen.

Candida was dan ook erg blij toen Habitat haar kwam helpen met een nieuwe vloer. De betonnen vloer die ze nu heeft, is veilig en goed schoon te houden. Daardoor kan zij zich nu richten op haar winkel en de klanten, en kan Gabriel onbezorgd rennen, spelen en zich ontwikkelen. En dat zonder ziek te worden.

Een cementvloer is een eenvoudige upgrade die levens redt. Ze verminderen diarree namelijk met 50%, en infecties van parasieten en bloedarmoede met 80%. Voor slechts €400 kunnen we al een cementvloer leggen in landen als Guatemala, Nicaragua en Honduras. Het is een concrete manier om ziektes te bestrijden en levens te verbeteren!

Nieuwsbrief
Sluiten