Een stevig Habitathuis voor oma Veri en haar kleinkinderen in Malawi

Veri verloor een aantal jaar geleden haar man, en vervolgens haar dochter. Haar vier kleinkinderen werden hierdoor wees, dus nam zij de zorg voor de kleintjes op zich. Dat was erg zwaar, maar ze had geen keus. Veri werkt dagelijks op het land om voor voldoende eten en geld te zorgen. Haar overige energie en al haar liefde steekt ze in haar kleinkinderen.

Maar twee jaar geleden sloeg het noodlot toe. Hevige regenbuien verwoestten het huis waar ze woonden. Veri had geen geld om het goed te repareren en sindsdien leven ze met een geïmproviseerd dak en instabiele muren. Een ronduit gevaarlijke situatie waardoor Veri continu in angst leeft dat haar huis opnieuw instort.

Om Veri een steuntje in de rug te geven bouwt Habitat een nieuw huis voor haar en haar kleinkinderen. Zo kunnen de kinderen veilig en gezond opgroeien en heeft Veri een stuk minder zorgen.

“Ik kan niet wachten tot wij in het nieuwe huis wonen. Om eindelijk een veilige plek te hebben voor mij en mijn kleinkinderen en weer nachten te kunnen doorslapen, ook als het regent. Als het af is, ga ik het huis omarmen. Ik ben zo blij!”

Nieuwsbrief
Sluiten