Ga mee met Expeditie Habitat en bouw een beter leven voor 40 gezinnen in Nepal

Habitat Nederland organiseert voor de 1e keer Expeditie Habitat – een bijzonder en sportief avontuur waarbij je een meerdaagse hike maakt langs de rand van de Himalaya en meebouwt aan een veilig huis.

Tijdens Expeditie Habitat dompel je je onder in het dagelijks leven van de locals, je overnacht in homestays bij gastgezinnen, waar je eventueel mee kunt helpen koken en je eigen groenten uit de moestuin halen. Je komt op plekken waar je als gewone toerist niet komt. En het mooiste: je ziet niet alleen met eigen ogen de impact van je sponsorgeld, maar je bouwt er letterlijk zelf aan mee! Zij aan zij met lokale bouwvakkers en de toekomstige huiseigenaren bouw je een aardbevingsbestendig huis en maak je écht een blijvend verschil in het leven van 40 gezinnen.

Helaas is de eerste editie van Expeditie Habitat uitgesteld ivm de coronamaatregelen. Een nieuwe datum wordt zo snel mogelijk gepland.
Wil je meteen op de hoogte zijn zodra we de tweede editie gaan plannen of als er plekken vrij komen op de nieuwe datum voor de eerste editie? Schrijf je dan in voor onze maillijst via onderstaande button. 

Ga mee op Expeditie naar Nepal: schrijf je snel in!

Er kunnen maximaal 25 sportieve, enthousiaste en gedreven deelnemers mee op Expeditie Habitat – Nepal 2020. De eerste deelnemers aan deze editie was al snel bekend: Carlos, de winnaar van Expeditie Robinson in 2017. Hij bouwde in april 2019 met Habitat mee in Malawi en kan niet wachten tot hij deze extra uitdaging in Nepal met Habitat kan aangaan.

“Mensen slapen onder daken die lek zijn. Bij regen moeten ze in een hoekje schuilen. Je kunt het je bijna niet voorstellen. Het is in Nederland zo vanzelfsprekend dat wij een goed huis hebben, terwijl dat eigenlijk niet zo is.”

Wie, wat, waar, wanneer en waarom

  • voor sportieve enthousiastelingen die niet bang zijn voor vieze handen en de wereld graag een beetje mooier maken
  • een expeditie met 3 dagen bouwen en 3 dagen hiken
  • aan de voet van de Himalaya in Nepal (we lopen een deel van de Kathmandu Valley Trek)
  • reisdata: in verband met de coronamaatregelen tot nader orde uitgesteld.
  • reiskosten: € 1.050 (inclusief overnachtingen, maaltijden, trektocht, begeleiding door een Nederlandse reisbegeleider en lokale gidsen en € 125 inschrijfgeld – exclusief retourvlucht naar Nepal)
  • minimale sponsorbijdrage: € 3.000
  • samen helpen we 40 gezinnen aan een beter bestaan met een veilig huis als basis!
    Deze mensen hebben zich al ingeschreven voor Expeditie Habitat, bekijk hier hun sponsoracties >>

In een nieuw huis is het goed studeren

Kale en Kanchhi en hun 3 kinderen wonen in de provincie Kavre, in het gebied waar Expeditie Habitat volgend jaar aan de slag gaat. Het gebied waar de aardbeving in 2015 een enorme ravage aanrichtte en meer dan 50.000 huizen compleet vernielde. Ook het huis van Kale en Kanchhi stortte in. De eerste angstige dagen na de aardbeving bracht het gezin door onder de blote hemel. Daarna woonden ze een tijdje onder een plastic afdakje en toen kwamen ze terecht in een tijdelijk onderkomen. Dat was beter dan niks, maar natuurlijk verre van ideaal.

Dochter Samjuana vertelt over de angstige tijd die ze daar beleefden: “We waren voortdurend bang dat het zinken dak het niet zou houden en door de harde wind weggeblazen zou worden. Dat zou in de regentijd rampzalig zijn.” In het hutje was het ook vreselijk warm en lawaaierig. Geen goede plek om je schoolwerk te doen. Gelukkig kon het gezin met hulp van Habitat een nieuw huis bouwen. Samjuana en haar familie zijn daar dolblij mee. Samjuana: “Het huis is stevig en ik kan er rustig studeren. Ik wil graag lerares worden.”

Nieuwsbrief
Sluiten