Habitat lespakket voor basisscholen

Leer meer over huisvesting wereldwijd en het belang van een veilig thuis voor iedereen.

Het lespakket van Habitat Nederland is bedoeld voor de basisschool. Het bevat de basisles “iedereen een een thuis” en de verdiepingsles “wereldwijd wonen”. Beide lessen bestaan uit een prezi voor het digibord, met interactieve elementen en veel foto- en filmmateriaal. Bij elke les kunnen de leerlingen aan de slag met een werkblad vol leuk inhoudelijke en creatieve opdrachten.

Lesmateriaal

Het lesmateriaal voor beide lessen bestaat uit:

  • een prezi voor het digibord, met interactieve elementen en veel foto- en filmmateriaal.
  • werkbladen vol leuke, inhoudelijke en creatieve opdrachten
  • een poster
  • een docentenhandleiding
  • een sponsorpakket om met je school in actie te komen voor Habitat en
  • een kartonnen vouwhuisje voor de sponsoractie.

 

Download hier het lespakket

Je kunt meteen aan de slag met de basisles “iedereen een thuis”. Download hier alle materialen:

Voor wie?

Het lesmateriaal is momenteel beschikbaar voor de leerlingen van groep 3 t/m 8. Het materiaal past binnen het leerdomein ‘Oriëntatie op jezelf en de wereld’ en het thema ‘burgerschap’ en leert de kinderen wat de betekenis van een (t)huis is voor mensen overal ter wereld.

Het lespakket kan klassikaal behandeld worden, maar het leent zich ook uitstekend voor de invulling van een (schoolbrede) projectweek.

Extra materiaal opvragen

Naast bovenstaande ‘basisles’ heeft Habitat nog een les ontwikkeld. En zijn er materialen om de les op school nog leuker te maken. Neem contact met ons op als je extra materialen wilt ontvangen, zoals:

  • A3-posters “teken je droomhuis” voor bij de basisles
  • alle materialen van de extra les “wereldwijd wonen”
  • een gastles aanvragen
  • vouwhuisjes (voor de sponsoractie).

Bel ons op 020 – 800 29 70 of stuur ons een mail op scholen@Habitat.nl en wij nemen contact met je op.

Gastles

Het lespakket kan door de eigen docent worden behandeld. Maar daarnaast biedt Habitat de mogelijkheid om een gastdocent een of meerdere lessen te laten verzorgen

Een gastles wordt gegeven door een vrijwilliger van Habitat Nederland. Onze vrijwilligers – die veelal met eigen ogen de Habitat projecten elders op de wereld hebben gezien en met eigen handen hebben meegebouwd – kunnen de kinderen in de klas op een interactieve manier meer over Habitat leren. Met interessante en persoonlijke verhalen, de digibordles en leuke opdrachten vliegt een gastles om! Als je een gastles wilt aanvragen, klik dan hier.

Start een sponsoractie voor Habitat

De lessen zijn pas echt compleet met een sponsoractie, waarbij de leerlingen meebouwen aan Habitat huizen. Hiervoor kun je een van de sponsoracties kiezen die Habitat al voor je heeft uitgewerkt, maar je kunt uiteraard ook een eigen actie opzetten. Habitat ondersteunt je graag met materialen.

Nieuwsbrief
Sluiten