Habitat lespakket voor basisscholen

Alle materialen van het lespakket van Habitat Nederland

Bedankt voor je interesse in het lespakket van Habitat for Humanity! Onderstaand vind je alle materialen die je nodig hebt voor het geven van de Basisles en de verdiepingsles “wereldwijd wonen”.

Om, naast educatief bezig te zijn, ook een echt steentje bij te dragen, kun je als school natuurlijk ook een sponsoractie organiseren. Ook daarvoor hebben wij materialen gemaakt.

Voor wie?

Het lesmateriaal is momenteel beschikbaar voor de leerlingen van groep 3 t/m 8. Het materiaal past binnen het leerdomein ‘Oriëntatie op jezelf en de wereld’ en het thema ‘burgerschap’ en leert de kinderen wat de betekenis van een (t)huis is voor mensen overal ter wereld.

Het lespakket kan klassikaal behandeld worden, maar het leent zich ook uitstekend voor de invulling van een (schoolbrede) projectweek.

Basisles ‘Iedereen een thuis’

Download hier alle materialen voor de basisles, gedifferentieerd voor groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8:

Wil je ook de A3-poster “teken je droomhuis” ontvangen bij de basisles? Bel ons op 020 – 800 29 70 of stuur ons een mail met de adresgegevens en hoeveel posters je wilt ontvangen: scholen@habitat.nl.

Les 2: Verdiepingsles “wereldwijd wonen”

Alle materialen van het sponsoractie pakket

Geweldig dat jullie Habitat steunen en een sponsoractie willen organiseren! Om jullie een handje te helpen hebben wij een actiepakket gemaakt met een handleiding (met voorbeelden, ideeën en tips) en actiematerialen om de actie te ondersteunen. Hieronder kun je bijna alle materialen downloaden:

Bij het sponsorpakket hoort ook een ‘vouwhuisje’ voor alle leerlingen. Neem contact met ons op als je deze ook wilt ontvangen.

Anjona, 10 jaar, woont in Nepal
“Ik voel me nu echt veilig”

In het scholenpakket maak je kennis met Anjona.
Bekijk hier alvast een kort filmpje over haar.

William, 6 jaar, woont in Nicaragua
“Ik ben bijna nooit meer ziek”

Razul, 8 jaar, woont in Malawi
“Ik heb nu een eigen slaapkamer”

Charles, 7 jaar, woont in Haïti:
“Ik kan hier heerlijk spelen”

Meer informatie?

Heb je interesse in een gastles of wil je nog andere materialen ontvangen zoals de posters die horen bij de basisles of vouwhuisjes voor de sponsoractie? Neem contact met ons op via 020 – 800 29 70 of stuur een mail naar scholen@Habitat.nl.

Nieuwsbrief
Sluiten