Habitatfestival “uit je dak voor een dak” 2017

SOEST, 23 september 2017 – “Het begint allemaal met jullie!” Zo sprak Ana Charly van Habitat India treffend tijdens het sfeervolle festival ‘Uit je dak voor een dak!’ dat op zaterdag 23 september voor de 2e keer gehouden werd in openluchttheater Cabrio in Soest. Het festival stond dit jaar geheel in het teken van Habitats werk in India en had als doel gezinnen in India te helpen met veilige huisvesting, toiletten en schoon drinkwater. Het festival was daarmee meteen de aftrap voor de nieuwe crowdfunding campagne van Habitat Nederland: #wish2build India.

Klein India in Soest
Habitat had het hele Cabrioterrein omgetoverd tot een ‘klein India’. Bezoekers werden bij de ingang begroet door een enorme olifant. Eenmaal binnen konden ze zich tegoed doen aan onder andere zalige, pittige tandoori, uit een authentieke tandoori-oven en luisteren naar de Bollywood-muziek van Bombay Connection Orchestra. Eenvoudige Dixies met gordijntjes ervoor gaven een indruk van hoe een doorsnee wc op het platteland van India eruit ziet.

Bekende namen brachten nieuw publiek
Soulzanger Steffen Morrison beroerde alle harten, de voormalig Hermes Houseband liet met name de 40-plussers swingen, maar het dak ging er écht helemaal af tijdens het optreden van Diggy Dex. De populaire hiphop-ster bracht met name jonge festivalbezoekers naar Cabrio. De in Soest woonachtige radio 2 DJ Wouter van der Goes en SBS presentatrice Marlayne Sahupala verzorgden een hartstochtelijke presentatie van de avond.

Mooie opbrengst dankzij gulle sponsors
“Het festival was niet mogelijk zonder alle gulle bijdragen in geld en in natura – van techniek tot drank en de Indiase aankleding. Daar wil ik iedereen heel hartelijk voor bedanken”, zo zegt directeur Jennifer Lemke van Habitat Nederland. Dankzij deze sponsoring en al die enthousiaste bezoekers kan Habitat al meteen gaan bouwen aan het eerste huis in India. Ook heeft het festival voldoende donaties opgeleverd voor 10 toiletten en 25 waterwielen. “Dankzij het festival hadden wij een vliegende start voor India”, vertelt Jennifer Lemke enthousiast. “Maar we bouwen door – nog vóór het eind van het jaar willen wij 77 gezinnen in India helpen met onze campagne #wish2build India.”

Het programma
Natuurlijk was er ook muziek – en wat  voor muziek!

NPO-radio 2 DJ Wouter van der Goes – onze ‘host’ van de avond
Bombay Connection Orchestra – deze 14 topmuzikanten brengen uiterst dansbare Bollywood-discomuziek.
Marlayne Sahupala – ‘one good reason’ om naar het festival te komen
Steffen Morrison – soulman met stijl
Diggy Dex – al jaren een vaste waarde in de hip hop scene
Rob en De Biefstukjes – de voormalig Hermes House Band – zet al meer dan 20 jaar feesten op zijn kop!
Meer informatie over de artiesten en het programma.

De Foodtrucks
Naast goede muziek stonder er vijf fantastische foodtrucks op ons festival! Zij zorgden ervoor dat iedereen voldoende energie had om de avond swingend door te komen. Lees hier wat er allemaal te eten en te drinken was op ons festival

Sponsors
Dankzij onze hoofdsponsor Stiho en alle andere sponsors konden wij dit Habitatfestival organiseren tegen zo laag mogelijke kosten. Zo kunnen wij zoveel mogelijk mensen helpen aan een veilig huis.

Wij bedanken alle sponsors voor het mogelijk maken van het festival!

Hoofdsponsor

Onze sponsors

Het Habitat festival wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsors:

Hieronder vind je een korte sfeerimpressie van het eerste festival in 2016.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
×