“Ik ben arm, maar toch zo rijk!

Jesca staat trots voor haar nieuwe huis te wachten, waar ze met haar twee dochters en drie kleinzonen woont. Ze straalt! “Ik straal al zo vanaf het moment dat ik wist dat we een nieuw huis gingen krijgen, dankzij Habitat en de Postcode Loterij. Sinds die dag ben ik dan misschien arm, maar ook ontzettend rijk!” zegt Jesca.

Haar man verliet zijn gezin 10 jaar geleden en vanaf dat moment moest Jesca alleen voor haar vier kinderen zorgen. Naast haar twee dochters had Jesca ook twee zonen, die allebei enige tijd geleden overleden zijn. Daarmee kwam ook de zorg voor haar kleinzonen op haar schouders terecht. Haar oudste dochter heeft ook een zoontje en Jesca’s jongste dochter is zwanger.

Het oude huis was heel erg klein en het is onvoorstelbaar dat ze daar met z’n zessen in konden liggen.
Maar dat was niet eens Jesca’s grootste zorg. Het huis had een vloer van aangestampte aarde, het dak was lek en bij de kleinste bui was ook binnen alles nat: de vloer, hun spaarzame bezittingen én het gezin zelf. “Als het regende moesten we met z’n allen in een klein hoekje staan om droog te blijven. De volgende nacht sliepen we dan altijd in de blubber.” Ook hadden ze last van ratten en bedmijten, dus rustig en lekker slapen was er niet bij. “Dat doen we pas sinds we in het nieuwe huis wonen.” vertelt Jesca. “Ik ben ook zo opgelucht dat de baby in het nieuw huis geboren is.”

In het regenseizoen kan Jesca haar gezin voeden met het voedsel dat ze verbouwt in haar zeer goed onderhouden moestuin. Ze verbouwt er maïs, aardappels, bonen en nog wat andere groente. In het droge seizoen koopt ze haar eten op de markt verderop. “Ik dank God elke dag dat ik nu een veilig thuis heb voor mezelf maar vooral voor mijn kinderen en kleinkinderen. Mijn oudste kleinkinderen gaan naar school en hebben nu een fijne plek om te leren. Ze krijgen vast een goede toekomst!”

blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

volg ons op social media

×