wat wij doen

wat Habitat doet om anderen te helpen

Habitat vindt dat iedereen recht heeft op goed dak boven zijn hoofd. Een eigen huis is de basis voor een gezond en veilig bestaan. Kinderen kunnen er veilig opgroeien, ouders krijgen meer kans om in hun eigen inkomen te voorzien. Met onze unieke aanpak creëren wij geen afhankelijkheid, maar kunnen de nieuwe huiseigenaren op eigen kracht bouwen aan hun toekomst en die van volgende generaties.Projecten wereldwijd

Wereldwijd heeft Habitat sinds haar oprichting in 1976 al meer dan 13 miljoen mensen geholpen aan een thuis en een toekomst. Habitat is actief in meer dan 70 landen over de hele wereld.

Vanuit Nederland bouwen wij aan een breed scala van projecten dat zich vanuit de basis – het huis – richt op een aantal pijlers. Zo zijn er projecten die specifiek zijn opgezet voor kwetsbare doelgroepen, waaronder weeskinderen en vrouwen. Ook noodhulp en wederopbouw na natuurrampen zijn belangrijke pijlers van Habitat wereldwijd. Habitat richt zich bovendien steeds meer op innovatief en duurzaam bouwen.

een aantal projecten uitgelicht

null

Habitats weeskinderenprojecten in Zuidelijk Afrika

Habitat bouwt in Zambia degelijke huizen met goede sanitaire voorzieningen. Habitat ondersteunt ook op het gebied van eigendomsrecht.

Habitat en WakaWaka

Habitat werkt sinds 2015 samen met WakaWaka om Habitat gezinnen te voorzien van veilig licht en elektriciteit

Wederopbouw na aardbeving in Haïti

Habitat Nederland heeft na de ramp als gastorganisatie meegedaan aan de actie Giro 555 van de Samenwerkende Hulp Organisaties (SHO) voor Haïti. Met de...

Duurzaam bouwen in Nepal

Habitat Nepal heeft in haar zoektocht naar betaalbare woningen de traditionele bouwtechniek van bouwen met bamboe in ere hersteld.

Ontmoet de nieuwe huiseigenaren

Lees hier de verhalen van nieuwe huiseigenaren en hoe een nieuw, veilig huis hun levens veranderde

Habitats waterprojecten in Cambodja

In dit project in het Puok district bouwt Habitat Cambodja nieuwe waterbronnen waarmee twee dorpen de beschikking krijgen over schoon drinkwater.

Een waterig probleem in Kirgizië

Habitat Nederland steunt met hulp van onder andere Stichting Op Eigen Wieken het vierjarige project ‘improving living conditions of condominium inhabitants’ in...

×