Terugblik eerste fase wederopbouw in Beiroet

Mede dankzij donaties vanuit Nederland heeft ons team in Libanon de afgelopen maanden mooie resultaten kunnen boeken en zijn de activiteiten in de eerste wijk waar Habitat aan de slag is gegaan afgerond.

Lees hier de rapportage van de eerste fase van het Disaster Response project in Beiroet

De strenge lockdown in Libanon aan het begin van dit jaar zorgde ervoor dat het team zich moest aanpassen en een aantal interventies moest uitstellen, maar zodra zij weer aan het werk mochten hebben ze extra hard gewerkt de families en de wijk te voorzien van wat zij nodig hadden. Dit betekent dat de eerste fase van het Disaster Response project in Beiroet -waar wij met jullie donatie aan hebben bijgedragen- eind mei is afgerond.

We bouwen door!

Habitat zal niet stoppen met de wederopbouw activiteiten in Beiroet -want daar gaat helaas veel meer tijd mee gemoeid- maar de geplande activiteiten in deze eerste fase zijn inmiddels allemaal uitgevoerd. Het team heeft in goede samenwerking met de lokale partijen en met de wijkbewoners steeds gezamenlijke en duidelijke prioriteiten gesteld en van hieruit de actieplannen opgesteld. Dat heeft geleid tot de volgende resultaten in deze eerste fase; de huizen van 54 gezinnen en 9 kleine bedrijfjes zijn door dit project weer gerepareerd zodat men er veilig kan wonen en werken en een aantal buurtinitiatieven zoals verlichting, fatsoenlijke ophanging van elektriciteitskabels zijn uitgevoerd.

Habitat wil met dezelfde partners ook de volgende fase ingaan om in de volgende wijk nieuwe interventies te initiëren en uitvoeren. Door dit project zijn sterke nieuwe samenwerkingsverbanden gestart, die erg waardevol zijn voor het vervolg van het project in deze andere wijk maar ook voor de toekomst waarin Habitat in heel Libanon kwetsbare gezinnen wil blijven ondersteunen.

Bedankt aan alle donateurs voor het steunen van de wederopbouw in Libanon na de explosie in Beiroet!

Habitat Libanon

Habitat werkt al sinds 2001 in Libanon, waar we wezen en andere kwetsbare groepen ondersteunen met microfinancieringen en huisvesting. Als reactie op de Syrische vluchtelingencrisis – die het aantal vluchtelingen in Libanon deed toenemen tot 20% van de bevolking – is Habitat gestart met het opknappen van huizen en onafgemaakte gebouwen om de leefomstandigheden van zowel vluchtelingen als gastgezinnen te verbeteren.

Nieuwsbrief
Sluiten