Steun de wederopbouw in Beiroet

11 augustus 2020

Steun de wederopbouw in Beiroet

Nu het stof is neergedaald na de enorme explosie van 4 augustus in Beiroet, wordt de omvang van de schade pas echt duidelijk.

De Habitat collega’s in de stad zijn gelukkig veilig, maar meer dan 135 mensen zijn overleden, duizenden raakten gewond en naar schatting 300.000 mensen werden dakloos door de explosie, die hele stadsdelen in de buurt van de haven van Beiroet met de grond gelijk heeft gemaakt.

Ons team ter plaatse werkt samen met lokale partners om de schade volledig in te schatten. Habitat is als enige non-profit organisatie gespecialiseerd in huisvesting en al jaren actief in Libanon. Onze experts kunnen het verschil maken, bij de eerste noodhulp in de nasleep van deze ramp, maar vooral bij de wederopbouw op lange termijn.

Wil jij bijdragen aan de wederopbouw van Beiroet, zodat alle getroffenen hun leven weer kunnen oppakken?

Doneer nu!

Habitat Libanon
Habitat werkt al sinds 2001 in Libanon, waar we wezen en andere kwetsbare groepen ondersteunen met microfinancieringen en huisvesting. Als reactie op de Syrische vluchtelingencrisis – die het aantal vluchtelingen in Libanon deed toenemen tot 20% van de bevolking – is Habitat gestart met het opknappen van huizen en onafgemaakte gebouwen om de leefomstandigheden van zowel vluchtelingen als gastgezinnen te verbeteren.

Nieuwsbrief
Sluiten