Werkgelegenheid voor jongeren in duurzame bouwsector in Kenia

22 maart 2022

Habitat en Challenge Fund for Youth Employment (CFYE) werken in Kenia aan duurzame economische ontwikkeling, het verduurzamen van de bouwsector en het vergroten van de werkgelegenheid voor jongeren in de ‘groene’ bouwsector.

Vanuit de visie dat goede huisvesting de sleutel is tot een beter leven bouwt Habitat for Humanity over de hele wereld aan goede, betaalbare en duurzame huisvesting. De huisvestingscrisis is groot: De VN verwacht dat in 2030 drie miljard mensen – ongeveer 40% van de wereldbevolking – geen fatsoenlijke huisvesting hebben. Als Habitat wil werken aan een wereld waarin iedereen toegang heeft tot een goed en betaalbaar huis, dan is alleen huizen bouwen niet genoeg: wij moeten de oorzaken van het probleem aanpakken: de systemen die veroorzaken dat mensen in onacceptabele omstandigheden moeten leven; die hen ervan weerhouden om zelf hun leefsituatie te verbeteren. (lees hier meer over Habitats Theory of Change >>)

Daarom richten wij ons steeds meer op projecten waarin wij niet zelf de huizen bouwen, maar helpen om de bouwsector in een land of regio te verbeteren en deze voor meer mensen toegankelijk te maken. Zo krijgen de families de mogelijkheid om met betaalbare en goede bouwmaterialen en de juiste expertise zelf te bouwen aan een veilig onderkomen.

Dit project in Kenia is zo’n project waarin wij als Habitat niet zelf bouwen maar ons richten op de lokale bouwsector. Wij werken samen met een aantal inspirerende lokale start-ups om de markt voor duurzame bouwmaterialen in Kenia te verbeteren en tegelijkertijd jonge mensen op te leiden voor een toekomst in deze sector. Het project wordt gefinancierd door het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken dat met een speciaal fonds – het Challenge Fund for Youth Employment – de werkgelegenheid voor jongeren in Oost Afrika wil stimuleren.

Lees alles over dit project >>

Nieuwsbrief
Sluiten