“Mijn kinderen dromen ervan om naar school te kunnen en piloot te worden, of dokter of buschauffeur. Nu kan ik ze die kans bieden.”

Update 10 januari 2019, Kabwe

Het eerste huis is af! Kasanda en de kinderen zijn er al gaan kijken en kunnen volgende week verhuizen. Kasanda is super blij. “Het is niet te geloven dat ik nu mijn eigen huis heb, met een eigen toilet. Ik heb meer ruimte én ik hoef niet langer huur te betalen. We kunnen naar ons eigen toilet en hoeven niet meer bang te zijn dat alles in zal storten.

Toekomstdromen
Ik heb voor mezelf nooit dromen gehad, dat had toch geen zin, we waren alleen maar aan het overleven. Maar mijn kinderen dromen ervan om naar school te kunnen en piloot of dokter of buschauffeur te worden. Nu kan ik ze die kans bieden.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“Bij elke fikse regenbui loopt de modder van de muren”

Kabwe, november 2018

Kasanda is een weduwe van 58. Haar man overleed in 2015. Helaas zijn ook 5 van haar 6 kinderen overleden. Kasanda zorgt nu voor haar 3 kleinkinderen:
Nicholas (12), Mushika (7) en Justine(5). Ook haar enig overgebleven dochter Agness woont nog thuis. Ze wonen met zijn vijven in een schamel onderkomen met 2 kamers in Kabwe.

Agness en de kleinkinderen gaan niet naar school, het is simpelweg te duur. Kasanda is HIV positief en wordt daarvoor behandeld. Zij speelt het toch klaar om met het wassen van kleding een klein beetje geld te verdienen. Dankzij de hulp van de plaatselijke kerkgemeenschap krijgen ze af en toe kleren en blijft het gezin in leven op 2 bordjes maispap met wat groenten per dag.

Waarom heeft Kasanda jouw hulp nodig?
Het onderkomen van Kasanda is een huurwoning gemaakt van lemen blokken. Ze betaalt er $ 8 per maand voor, maar het is in gevaarlijk slechte staat. Kasanda vertelt hierover: “Bij een fikse regenbui loopt de modder van de muren. Ik ben soms bang dat de muren instorten. Het dak lekt als het regent en wij moeten vaak hoesten doordat het op de droge dagen zo stoffig is in huis.”

Een fatsoenlijk onderkomen zou hun gezondheid ten goede komen en ook psychische rust brengen. De kinderen kunnen dan wellicht naar school gaan en een toekomst opbouwen.

Amsterdam, 13 december 2018
Wat fijn! We zijn ruim een week geleden met de actie gestart en er is nu voldoende geld binnen om het eerste huis te gaan bouwen! Iedereen die al heeft gedoneerd: super bedankt namens Kasanda en haar gezin!

Nu we voldoende donaties hebben, kunnen we de bouw van het eerste huis in gang zetten.
“Wij zijn zo blij dat we straks een echt eigen huis zullen hebben. Een bakstenen huis dat niet instort en dat droog blijft als het regent.”

#wish2build zambia
Samen bouwen we een beter leven

×