Jatru en zijn vrouw Jhaalo voor hun nieuwe huis in Nepal

Een stuk grond en stevig huis voor Jatru en zijn gezin in Nepal

Jatru en zijn vrouw Jhaalo wonen met hun twee zonen op het platteland in het oosten van Nepal. Als leden van de Musahar, een sociaal uitgesloten groep, en met een inkomen van minder dan €2 per dag, hebben ze een moeilijk en onzeker bestaan.

Hun oude huis was gemaakt van onbehandeld bamboe en takken met een rieten dak. Het gezin voelde zich erg onveilig, vooral tijdens het regenseizoen. Het was een dagelijkse strijd voor Jhaalo om een paar emmers water te halen van de gemeenschappelijke kraan. De waterschaarste leidde vaak tot conflicten met buren, en als het gezin ziek werd door vervuild water, konden ze zich geen medische behandeling veroorloven.

Maar nu is hun situatie volledig veranderd. Samen met de gemeenschap bouwde Habitat een nieuw, stevig huis voor Jatru en zijn gezin. Het nieuwe huis is uitgerust met een eigen toilet en een handpomp met een platform, waardoor ze nu altijd toegang hebben tot schoon water en hun huis gemakkelijk schoon kunnen houden. Ze hoeven zich geen zorgen meer te maken over het halen van water of de gezondheid van hun gezin. Bovendien hebben ze geen maandelijkse onderhoudskosten meer voor hun huis, wat hen veel geld bespaart!

 

De nieuwe handpomp van Jatru en zijn gezin.

 

“We voelen ons erg veilig in ons nieuwe huis en kunnen ’s nachts weer rustig slapen.”

 

Nieuwsbrief
Sluiten