ontmoet de nieuwe huiseigenaren

wat Habitat doet om anderen te helpen

Een eigen huis is voor elke familie de basis voor een gezond en veilig bestaan. Kinderen kunnen er veilig opgroeien, ouders krijgen meer kans om in hun eigen inkomen te voorzien. Want dat is het doel. Habitat werkt aanvullend door het eigen initiatief te steunen. Habitat creëert geen afhankelijkheid, maar draagt er aan bij dat nieuwe huiseigenaren op eigen kracht bouwen aan hun toekomst.

Bij de bestrijding van armoede komt uiteraard meer kijken dan alleen een huis bouwen. Het huis staat altijd centraal in de aanpak, maar Habitat werkt ook samen met lokale partners aan zaken zoals waterlevering en sanitaire voorzieningen, inkomensgenererende activiteiten en trainingen op het gebied van bouw, techniek, huishoudboekje, gezondheid en hygiëne.

Hierdoor is er bij Habitat een breed scala aan projecten ontstaan dat zich vanuit de basis – het huis – richt op een aantal pijlers. Zo zijn er projecten die specifiek zijn opgezet voor kwetsbare doelgroepen, waaronder weeskinderen en vrouwen. Ook noodhulp en wederopbouw na natuurrampen zijn belangrijke pijlers van Habitat wereldwijd. Habitat richt zich bovendien steeds meer op innovatief en duurzaam bouwen.

Dorcas Phiri is happy now in haar Habitat Huis in Zambia

Dorcas Phiri

“We are happy now”

Loem Makara en zijn gezin blij in hun nieuwe Habitat huis

Loem Makara in Cambodja

“This small house is very big tor me because it is filled with warmth en love”

null

Toribio Chajil

Een huis op een bijzonder stuk land

null

10 gezinnen in Cambodja

Dankzij alle donateurs op de actie #wish2build Cambodja hielpen wij 10 gezinnen in Cambodja aan een veilig huis

×