ontmoet een aantal van onze nieuwe huiseigenaren

wat Habitat doet om anderen te helpen

Een eigen huis is voor elke familie de basis voor een gezond en veilig bestaan. Kinderen kunnen er veilig opgroeien, ouders krijgen meer kans om in hun eigen inkomen te voorzien. Want dat is het doel. Habitat werkt aanvullend door het eigen initiatief te steunen. Habitat creëert geen afhankelijkheid, maar draagt er aan bij dat nieuwe huiseigenaren op eigen kracht bouwen aan hun toekomst.

Bij de bestrijding van armoede komt uiteraard meer kijken dan alleen een huis bouwen. Het huis staat altijd centraal in de aanpak, maar Habitat werkt ook samen met lokale partners aan zaken zoals waterlevering en sanitaire voorzieningen, inkomensgenererende activiteiten en trainingen op het gebied van bouw, techniek, huishoudboekje, gezondheid en hygiëne.

Hierdoor is er bij Habitat een breed scala aan projecten ontstaan dat zich vanuit de basis – het huis – richt op een aantal pijlers. Zo zijn er projecten die specifiek zijn opgezet voor kwetsbare doelgroepen, waaronder weeskinderen en vrouwen. Ook noodhulp en wederopbouw na natuurrampen zijn belangrijke pijlers van Habitat wereldwijd. Habitat richt zich bovendien steeds meer op innovatief en duurzaam bouwen.

null

77 gezinnen in India

Samen met alle donateurs op de actie #wish2build India in 2017 hielpen wij 77 gezinnen in India aan een beter leven.

null

Martha zorgt in haar eentje voor haar 6 kinderen en woonde tot voor kort in een lekkend huis met asbest

“Dit huis en de hulp van Habitat maakt dat ik me niet langer zorgen hoef te maken over de veiligheid en de toekomst van mijn kinderen.”

null

Een bamboehuis voor Runa in Nepal

“Het huis is erg ruim en veel veiliger en sterker dan mijn oude huis. Ik ben zo blij dat mijn droom uit is gekomen. Zonder de steun van Habitat had ik nooit durven dromen om een huis als dit mijn huis te kunnen noemen”

Loem Makara en zijn gezin blij in hun nieuwe Habitat huis

Loem Makara in Cambodja

“This small house is very big tor me because it is filled with warmth en love”

null

Een huis voor Sophany

“Wij willen Habitat en alle vrijwilligers die ons hebben geholpen uit de grond van ons hart bedanken voor wat ze voor ons hebben betekend”

null

Aineli in Zambia

“wij kunnen met een gerust hart slapen”

null

10 gezinnen in Cambodja

Dankzij alle donateurs op de actie #wish2build Cambodja hielpen wij 10 gezinnen in Cambodja aan een veilig huis

null

Sochea startte een school in Cambodja

Na jarenlang leven in sloppenwijken verhuisde Sochea naar een Habitathuis en startte daar een school voor kinderen in haar dorp

Dorcas Phiri is happy now in haar Habitat Huis in Zambia

Dorcas Phiri

“We are happy now”

null

Toribio Chajil

Een huis op een bijzonder stuk land

×