Een huis en een toekomst voor Dalit-families in Nepal

Bij Habitat geloven wij dat een goede leefomgeving de basis is voor een beter leven. Met een huis en voorzieningen als schoon drinkwater blijven families gezond, kunnen kinderen veilig opgroeien en krijgen de ouders meer kans om in een goed inkomen te voorzien. Met onze unieke aanpak creëren wij geen afhankelijkheid, maar kunnen de gezinnen op eigen kracht verder bouwen aan de toekomst. Echt duurzame hulp die generaties land meegaat.

Een project voor de meest kwetsbaren in Nepal
In dit project in Nepal ondersteunt Habitat de meest achtergestelde doelgroep van het land – de Dalit. Zij zijn de laagste kaste in dit discriminerende systeem uit de vorige eeuw. Ondanks de afschaffing van dit systeem hebben de Dalit nog steeds weinig kansen. Een huis kopen of huren via de normale wegen is bijvoorbeeld onmogelijk, daarom hebben zij echt een steuntje in de rug nodig om uit hun uitzichtloze situatie te komen!
Met de bouw van een Habitathuis krijgen Dalit-families eindelijk de veiligheid en bescherming die ze nu zo missen. Maar het huis biedt meer, het is de start van een beter en eerlijker bestaan voor deze groep mensen die het zo zwaar te verduren heeft gehad.

Een investering voor de toekomst, samen met de Nepalese overheid

Een bijdrage voor Dalit-families in Nepal is een bijdrage aan een rechtvaardigere wereld. Hiermee bouwt u mee aan veilige huisvesting voor deze uiterst kwetsbare gezinnen die nooit een fatsoenlijk dak boven hun hoofd hadden. Maar u bent niet de enige die investeert in dit project – ook de Nepalese overheid draagt bij aan de bouw van Habitathuizen voor de Dalit. Zo wordt uw bijdrage nog meer waard voor de gezinnen in Nepal. Voor € 2.750 bouwt Habitat een huis met een toilet voor een achtergesteld Dalit-gezin.

Habitat Nepal

Habitat in Nepal Habitat werkt al sinds 1997 in Nepal richt zich in haar projecten op de meest kwetsbaren in het land. Habitat heeft sinds de start al meer dan 70.000 families geholpen met huisvesting en schoon drinkwater. Ook na de grote aardbeving van 2015 heeft Habitat vele families bijgestaan met noodhulp en de wederopbouw en gaf ze de kans om hun leven weer op te bouwen. Habitat Nepal werkt in verschillende projecten nauw samen met de Nepalese overheid. Ook in dit project voor Dalit-families draagt de overheid bij met een financiële bijdrage voor elk huis dat Habitat bouwt.

Meer weten over de mogelijkheden?

Mette Pronk, manager fondsenwerving en projecten, staat je graag te woord:
E m.pronk@Habitat.nl
T 020 800 2970
M 06 3013 7987

Selina Chan van Habitat Nepal over het leven van Dalit-families

Tijdens ons online crowdfunding event in december 2020 vertelde Selina Chan van Habitat Nepal over het leven van Dalit-families. Zij leefden onder vreselijke omstandigheden, maar dankzij steun van Habitat kunnen ze met een veilig huis nu zelf verder bouwen aan een beter leven.

Nieuwsbrief
Sluiten