Water voor Zambia: een gezonde leefomgeving is de basis

Bij Habitat geloven wij dat een goede leefomgeving de basis is voor een beter leven. Met een huis en voorzieningen als schoon drinkwater blijven families gezond, kunnen kinderen veilig opgroeien en krijgen de ouders meer kans om in een goed inkomen te voorzien. Met onze unieke aanpak creëren wij geen afhankelijkheid, maar kunnen de gezinnen op eigen kracht verder bouwen aan de toekomst. Echt duurzame hulp die generaties land meegaat.

Een project voor de meest kwetsbaren in Zambia
Veilig drinkwater is schaars in Zambia, . En dat terwijl juist nu – in deze tijd van corona – schoon water belangrijker is dan ooit! Daarom bouwt Habitat in Zambia niet alleen huizen, maar zet zich ook in voor veilig drinkwater. Met een waterpomp op zonne-energie die dagelijks duizend mensen van schoon drinkwater voorziet of een waterkiosk waar 300 gezinnen water kunnen halen, zorgt Habitat voor een goede en gezonde leefomgeving.
Maar Habitat zorgt niet alleen voor het water zelf, we geven ook voorlichting over goede sanitaire gewoontes. Hiermee kunnen de mensen in Zambia zichzelf en hun familie beschermen tegen ziektes – uiteraard tegen corona, maar ook tegen andere virussen en bacteriën.

Een investering voor de toekomst

Met een bijdrage aan dit project bouwt u mee aan een veilige leefomgeving voor kwetsbare gezinnen in Zambia. Een stenen
Habitathuis biedt gezinnen generaties lang een veilige basis. En met een waterpomp op zonne-energie krijgen dagelijks duizend mensen schoon drinkwater. Echt een duurzame investering, want de waterpomp wordt eigendom van de gemeenschap en de bewoners worden opgeleid om de pomp te onderhouden. Zo worden zij echt zelfredzaam.

  • voor € 5.000 bouwt Habitat een huis in Zambia
  • voor € 8.750 bouwt Habitat een waterpomp op zonne-energie waar een hele gemeenschap van profiteert

Habitat in Zambia
Habitat bouwt al sinds 1984 in Zambia aan goede huisvesting en voorzieningen voor schoon drinkwater. Habitat Nederland werkt in dit project samen met onze collega’s in Zambia speciaal aan deze watervoorzieningen. Met verschillende watersystemen – pompen, kiosken en de nieuwe innovatie: een waterpomp op zonne-energie – kregen de afgelopen jaren al meer dan 38.000 mensen toegang tot schoon water en werden getraind in goede hygiënische gewoontes. Met elke nieuwe pomp op zonne-energie op komen daar 1.000 mensen bij die voortaan gezonder kunnen leven.

Meer weten over de mogelijkheden?

Mette Pronk, manager fondsenwerving en projecten, staat je graag te woord:
E m.pronk@Habitat.nl
T 020 800 2970
M 06 3013 7987

Paul Chishimba van Habitat Zambia over het project in Zambia

Tijdens ons online crowdfunding event in december 2020 vertelde Paul Chishimba van Habitat Zambia over het project in Zambia.

Maios in Mapepe: “Dankzij de waterpunten is ‘water’ geen probleem meer in onze gemeenschap: Kinderen kunnen langer slapen en komen op tijd op school omdat ze geen uren kwijt zijn met water halen voor schooltijd. Ze zijn meer alert en leren dus veel beter! We hebben nu zoveel waterpunten! Je kunt nog geen 50 meter lopen of je ziet er alweer één.”

Alice in Mapepe: “ Het is heel fijn en makkelijk ook om de waterpunten zo dichtbij te hebben. Een van de punten is vlakbij de markt. Nu kunnen mijn collega’s en ik heel makkelijk onze groenten wassen en verkopen zonder geknoei met water”

Brian in Mapepe: “Ik heb een kapperszaak in Mapepe en heb dus altijd water nodig om de haren van mijn klanten te wassen. Dat water haalde ik in jerrycans een stuk verder op. Dat kostte energie en tijd! Maar nu heb ik een waterpunt vlakbij. Ik kan dus veel meer klanten op een dag helpen!”

"We are happy now" Dorcas Zambia
Lees het hele verhaal
"We hebben nu een echt thuis, wij zijn nu vrije mensen" Gertrude Zambia
Lees het hele verhaal
Nieuwsbrief
Sluiten