Steun Habitat met je school: vraag een lespakket aan

Waar denk je aan bij het woord thuis? Waarom is een goed huis zo belangrijk en waarom is het niet voor iedereen vanzelfsprekend? Daarover gaat het lespakket dat Habitat heeft ontwikkeld voor basisschoolleerlingen. De kinderen maken kennis met leeftijdgenoten in ontwikkelingslanden die ze ‘een kijkje achter hun voordeur geven’.

Leer meer over huisvesting wereldwijd en het belang van een veilig thuis voor iedereen

Het lespakket van Habitat for Humanity is bedoeld voor de basisschool. Het bevat de basisles “iedereen een thuis” en de verdiepingsles “wereldwijd wonen”. Beide lessen bestaan uit een prezi voor het digibord, met interactieve elementen en veel foto- en filmmateriaal. Bij elke les kunnen de leerlingen aan de slag met een werkblad vol leuke inhoudelijke en creatieve opdrachten.

Bij het lespakket hoort ook een poster, een docentenhandleiding, een sponsorpakket om met je school in actie te komen voor Habitat en een kartonnen vouwhuisje voor de sponsoractie.

Voor wie?

Het lesmateriaal is momenteel beschikbaar voor de leerlingen van groep 3 t/m 8. Het materiaal past binnen het leerdomein ‘Oriëntatie op jezelf en de wereld’ en het thema ‘burgerschap’ en leert de kinderen wat de betekenis van een (t)huis is voor mensen overal ter wereld. Het lespakket kan klassikaal behandeld worden, maar het leent zich ook uitstekend voor de invulling van een (schoolbrede) projectweek.

Gastles

Het lespakket kan door de eigen docent worden behandeld. Daarnaast biedt Habitat de mogelijkheid om een gastdocent een of meerdere lessen te laten verzorgen.

Een gastles wordt gegeven door een vrijwilliger van Habitat Nederland. Onze vrijwilligers – die veelal met eigen ogen de Habitat projecten elders op de wereld hebben gezien en met eigen handen hebben meegebouwd – kunnen de kinderen in de klas op een interactieve manier meer over Habitat leren. Met interessante en persoonlijke verhalen, de digibordles en leuke opdrachten vliegt een gastles om! Als je een gastles wilt aanvragen, klik dan hier.

Nieuwsbrief
Sluiten