Periodiek schenken: belastingvrij doneren

Wist je dat je meer impact kunt hebben zonder dat het je extra kost? Met een periodieke schenking aan Habitat draag je structureel bij aan veilige huisvesting voor families in nood én krijg je een deel van je donatie terug van de Belastingdienst. Dat regel je eenvoudig en snel in een schenkingsovereenkomst. Lees hier hoe het werkt en ontdek de voordelen van periodiek schenken.

Wat is periodiek schenken?

Periodiek schenken houdt in dat je minimaal vijf jaar lang een vast bedrag doneert aan Habitat. Dan is je schenking volledig aftrekbaar van je inkomstenbelasting en krijg je dus een deel van je gift terug van de Belastingdienst! Kies je ervoor dat belastingvoordeel óók te doneren – geheel of gedeeltelijk – dan help je ons om nóg meer huizen te bouwen, terwijl jij netto hetzelfde betaalt.

Voordelen van periodiek schenken

  • Belastingvoordeel: Een periodieke schenking is de enige gift die je helemaal mag aftrekken van je belastbaar inkomen.
  • Meer impact: Met je belastingvoordeel kun je samen met Habitat nog meer families helpen aan veilige huisvesting zonder dat het jou meer kost.
  • ANBI-status: Habitat betaalt geen schenkbelasting, dus jouw gehele gift komt ten goede aan ons werk.
  • Langdurige steun: Met een vast bedrag voor minimaal vijf jaar heb jij geen jaarlijkse administratieve rompslomp en krijgt Habitat steun om op te bouwen.

Bereken je belastingvoordeel

Jouw belastingvoordeel is afhankelijk van je leeftijd en (gezamenlijk) inkomen en kan oplopen tot zo’n 37% van je donatie.

Wil je weten om wat voor bedrag het in jouw geval gaat ? Gebruik deze handige rekenhulp om te zien hoeveel belastingvoordeel een periodieke schenking jou kan opleveren.

In vijf stappen geregeld!

1. Bepaal je jaarlijkse donatie, eventueel inclusief (een deel van) je belastingvoordeel.

2. Download en vul deze periodieke schenkingsovereenkomst in.

3. Stuur de ondertekende overeenkomst naar info@habitat.nl of per post: Habitat Nederland, Antwoordnummer 98124, 1000 VA Amsterdam.

4. Ontvang een getekende overeenkomst en transactienummer retour van Habitat.

5. Geef je schenking op als aftrekpost voor de inkomstenbelasting.

Vragen over schenken met belastingvoordeel?

Neem dan gerust contact op met Karin Nas, onze expert op het gebied van periodiek schenken: k.nas@habitat.nl of 06 – 23 23 97 16.

Nieuwsbrief
Sluiten