Ambassadeurs Habitat Nederland

Onze ambassadeurs hebben ons werk van dichtbij gezien en zijn oprecht betrokken geraakt bij onze organisatie. Als ambassadeurs zetten ze zich belangeloos in. Met hun bekendheid helpen ze mee om aandacht te vragen voor het wereldwijde huisvestingsprobleem en het werk van Habitat for Humanity.

Marlayne Sahupala

“Thuis is de basis”

Marlayne is nog nooit in de situatie geweest van de mensen die Habitat helpt. Ze vertelt: ”Ik weet heel goed hoe het voelt om een fijn thuis te hebben. Ik ben zelf vaak verhuisd als kind en heb in heel veel verschillende huizen gewoond, door heel Nederland. Toch voelde ik me altijd meteen thuis op een nieuwe plek. Vooral mijn moeder kon iedere ruimte omtoveren in een thuis. Dat zat ‘m niet alleen in de spulletjes die ze meenam vanuit het vorige huis, maar vooral in de sfeer die ze creëerde. Dat is ontzettend belangrijk, zeker voor kinderen. Een veilig thuis is toch de basis van alles.”

Buddy Vedder

“Het werk van Habitat raakt mij enorm. Tijdens mijn reis door Oeganda heb ik van dichtbij kunnen zien, voelen en ervaren wat een verschil een veilig thuis kan maken. Wat het betekent voor een persoon, gezin, familie en soms zelfs voor het hele dorp.” Daarom zet Buddy zich in als ambassadeur voor Habitat Nederland. “Ik hoop met mijn bijdrage als ambassadeur een inkijk te geven in de problematiek die helaas in veel landen nog heerst, maar liever nog te laten zien wat wij als organisatie doen om gezinnen de kans te geven een betere toekomst op te bouwen.”

Marlayne en Buddy met Habitat naar Oeganda

Geluksprofessor Patrick van Hees

“Als je iets voor een ander doet, wordt je er zelf ook gelukkiger van. Daar is een bouwreis een heel goed voorbeeld van.”

Sinds Patrick van Hees in 2009 zijn adviesbureau verkocht, is hij zich volledig gaan richten op het onderwerp “Geluk”. Hij deed jarenlang onderzoek naar geluk en is regelmatig in Cambridge te vinden waar hij ook gelukswetenschap studeerde. Inmiddels verzorgt hij als ‘De Geluksprofessor’ workshops en masterclasses over geluk in binnen- en buitenland.

“Een Habitat bouwreis doet iets met mensen. Tijdens de reis komen mensen ook vaak tot nieuwe inzichten en nemen ze belangrijke beslissingen. En waar we in ieder geval aan werken, is dat we de mensen daar gelukkiger maken door wat zorgen van ze weg te nemen.”

Nieuwsbrief
Sluiten