Maak kennis met Habitat ambassadeur Marlayne Sahupala

Thuis is een basis

Marlayne is nog nooit in de situatie geweest van de mensen die Habitat helpt. Ze vertelt: ”Ik weet heel goed hoe het voelt om een fijn thuis te hebben. Ik ben zelf vaak verhuisd als kind en heb in heel veel verschillende huizen gewoond, door heel Nederland. Toch voelde ik me altijd meteen thuis op een nieuwe plek. Vooral mijn moeder kon iedere ruimte omtoveren in een thuis. Dat zat ‘m niet alleen in de spulletjes die ze meenam vanuit het vorige huis, maar vooral in de sfeer die ze creëerde. Dat is ontzettend belangrijk, zeker voor kinderen. Een veilig thuis is toch de basis van alles.”

Habitat Ambassadeur

Aan het woord is Marlayne Sahupala. Onze ambassadeur heeft niet zomaar gekozen voor Habitat. De zangeres, presentator van het tv-programma Hart van Nederland en van programma’s als ‘Je eigen droomhuis’ en ‘Huizenjacht’ wilde zich nooit exclusief verbinden aan een bepaald goed doel, tot ze met ons in contact kwam.

Goed gevoel

Marlayne kan moeilijk in woorden uitleggen waarom zij in 2018 ambassadeur van Habitat is geworden. ”Ik heb er gewoon een goed gevoel bij. Misschien heeft het wel te maken met dat het een kleine organisatie is die het verdient om veel bekender te worden. Iedereen moet weten wie Habitat is en wat ze doen. Daar ga ik bij helpen.”

“Wat mij ook erg aanspreekt is dat de mensen die Habitat steunen zo oprecht betrokken zijn bij de organisatie. Het is niet alleen maar een kwestie van geld geven. Door deel te nemen aan een bouwreis en met hun eigen handen mee te bouwen aan een huis, leveren ze zelf daadwerkelijk een bijdrage. Ik heb al verschillende verhalen gehoord van bouwreizigers en die zijn allemaal even bijzonder. Ik kan niet wachten om het zelf ook mee te maken.”

Mooier maken

En hoe zit het met Marlaynes eigen woonomgeving? “Ik woon nu al 25 jaar in hetzelfde huis. Zolang heb ik nog nooit op één plek gewoond. Ik heb wel vaak de behoefte om het huis te upgraden. Je moet een huis af en toe wat liefde geven en het nog mooier en beter maken. We hebben net weer een verbouwing achter de rug waardoor ons huis nu ook duurzamer is geworden.”

Het is geen toeval dat Marlayne op TV verschillende huizenprogramma’s heeft gepresenteerd. “Ik kijk zelf graag naar zulke programma’s en vind het enig om zelf te klussen. Ik ben zeker geen bouwvakker, maar ik kan wel schuren, meubels in elkaar zetten, gaatjes boren, dingen ophangen en schilderen.

Besmet

Genoeg redenen dus voor Marlayne om de komende jaren bij Habitat te willen horen. Ze is duidelijk al een beetje besmet met het Habitatvirus en zal de komende tijd doen wat ze kan om dat virus te verspreiden. Bijvoorbeeld door zelf een bouwreis te maken naar Cambodja, zodat ze met eigen ogen kan zien hoe Habitat mensen helpt aan een veilig thuis. “Ik kan niet wachten om op bouwreis te gaan en zelf te helpen bouwen. Dan kan ik daarna nog veel beter vertellen over het werk van Habitat zodat iedereen straks weet wie Habitat is en wat ze doen.”

Tekst: Gerda van der Meer
Meer over Marlayne

Marlayne

Amsterdam, 29 maart 2019
Marlayne ging samen met Habitat Nederland een week naar Cambodja om te helpen bij de bouw van een huis en ze bracht een bezoek aan de projecten die Habitat Nederland kan ondersteunen dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij. Bekijk hier de film die hierover gemaakt is (5 min)

2 april 2019 vertelde Marlayne bij Koffietijd over haar bouwreis naar Cambodja en het bezoek aan het project dat we dankzij de deelnemers van de PostcodeLoterij kunnen realiseren.
Bekijk hier het fragment van Koffietijd

Bij RTV Utrecht vertelde Marlayne in November waarom ze zich als ambassadeur verbonden heeft aan Habitat Nederland.
Beluister hier de podcast van die uitzending

Marlayne Sahupala is in november 2018 benoemd als ambassadeur van Habitat Nederland. Marlayne gaat de komende jaren samen met Habitat bouwen aan een wereld waarin iedereen een veilig dak boven zijn hoofd heeft.
Lees meer

blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

alle bouwreisteams op bouwmee.Habitat.nl

zoek bouwreisteams
×