Een huis en een opleiding voor jongeren in Oeganda

Bij Habitat geloven wij dat een goede leefomgeving de basis is voor een beter leven. Met een huis en voorzieningen als schoon drinkwater blijven families gezond, kunnen kinderen veilig opgroeien en krijgen de ouders meer kans om in een goed inkomen te voorzien. Met onze unieke aanpak creëren wij geen afhankelijkheid, maar kunnen de gezinnen op eigen kracht verder bouwen aan de toekomst. Echt duurzame hulp die generaties land meegaat.

Een project voor de meest kwetsbaren in Oeganda
In dit project ondersteunt Habitat kwetsbare gezinnen – met weeskinderen bijvoorbeeld of een grootouder aan het hoofd.
Gezinnen die door omstandigheden zelf niet in staat zijn om voor een goede en veilige leefomgeving te zorgen. Zij kunnen een steuntje in de rug heel goed kunnen gebruiken! Met de bouw van een huis en een wc krijgen deze families de
veiligheid die ze missen. Daarnaast biedt Habitat jongeren een vakopleiding – als timmerman of kleermaker bijvoorbeeld – en ondersteunt bij het opzetten van een bedrijfje. Zo bouwen zij zelfstandig een beter bestaan op vanuit de veilige basis van hun huis en leveren een positieve bijdrage aan de gemeenschap.

Een investering voor de toekomst

Met een bijdrage aan dit project werk je mee aan de toekomst voor uiterst kwetsbare gezinnen. Het is een duurzame investering, want een huis en een opleiding worden niet alleen deze mensen geholpen. Het is een basis waarop de gezinnen zelf verder bouwen en brengt verbeteringen die generaties lang meegaan.

  • voor € 5.600 bouwt Habitat een huis met een watervoorziening en een toilet voor een kwetsbaar gezin.
  • voor € 1.000 krijgt een jongere een vakopleiding. Met een starterskit en begeleiding gaan ze meteen aan de slag.
  • een klas studenten bestaat uit minstens 24 jongeren.

 

Habitat in Oeganda

Habitat werkt al sinds 1982 in Oeganda met kwetsbare families en heeft al 40.000 families geholpen. In samenwerking met Habitat Nederland loopt dit project in Mayuge – de armste provincies van het land – al sinds 2018 en zijn er al duizenden mensen geholpen. In de komende jaren bouwen wij door aan huizen en gaan er twee keer per jaar een klas jongeren aan de slag om een vak te leren op het erkende Pioneer Instituut. Met de geleerde lessen uit de eerste jaren vinden nu nagenoeg alle studenten na hun opleiding een baan of gaan als zelfstandige aan de slag.

 

Meer weten over de mogelijkheden?

Mette Pronk, manager fondsenwerving en projecten, staat je graag te woord:
E m.pronk@Habitat.nl
T 020 800 2970
M 06 3013 7987

Brendah Luyiga van Habitat Oeganda over het project in Oeganda

Tijdens ons online crowdfunding event in december 2020 vertelde Brendah Luyiga van Habitat Oeganda over het project in Oeganda

Nieuwsbrief
Sluiten